Športové aktuality
3 min. čítania

Slováci v modelovanom zápase prehrali s Nemcami, Peter Cehlárik sa pripojil k tímu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Počas modelovaného zápasu Slovensko - Nemecko bolo pred oboma bránkami veľa vzruchu.
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Slovenskí hokejisti prehrali v modelovanom tréningovom zápase na vedľajšej ploche Národného štadióna v Pekingu s nemeckým výberom 3:5. Počas duelu prišla do kabíny slovenského tímu aj informácia, že príletový test Petra Cehlárika bol negatívny a od utorka sa môže aj na tréningoch pripojiť k mužstvu.

Išlo o neoficiálny duel. Stretnutie sa hralo na 2x30 minút plus päť minút troch na troch. V pozícii rozhodcov boli asistenti hlavných trénerov. Zo slovenskej strany súboj viedol Ján Lašák.

Oba tímy sa dohodli na spojení svojich tréningov, aby si pred začiatkom olympijského turnaja vyskúšali aj priamo v ostrejšom tempe niektoré herné situácie. Tímy hrali v tréningových dresoch bez štátnych symbolov s náhodne pridelenými číslami.

Slováci vyhrávali v prvom polčase 2:1 i 3:2, Nemci potom výsledok otočili. Zo zverencov trénera Craiga Ramsayho sa do streleckej listiny zapísali Michal Čajkovský, Peter Zuzin a Marko Daňo.

„Stretnutie splnilo účel. Viacerí sme dlhšie nehrali, niektorí z nás neboli pred príchodom do Pekingu aj niekoľko dní na ľade. Prvýkrát sme nastúpili takto pokope, vyskúšali si presilovky i oslabenia. Tréneri – rozhodcovia zápas zvládli,“ uviedol Marko Daňo.

Na ľade takmer nedochádzalo ku kontaktom, nikto sa pred začiatkom olympijského turnaja nechcel zraniť. Už vopred bolo jasné, že sa tímy vyhnú zbytočnému dohrávaniu súbojov a faulom.

„Bola to dobrá príležitosť na vyskúšanie si rôznych herných vecí pred začiatkom turnaja. Ukázali sa nám veci, ktoré potrebujeme zlepšiť. Mali sme podľa mňa ešte bordel v obrannom pásme, do začiatku turnaja je ešte priestor na zlepšenie. V tréningovom zápase bez riadnych rozhodcov je normálne, že nedochádza k tvrdým súbojom,“ vyjadril sa Šimon Nemec.

Na modelovaný zápas nenastúpili Miloš Roman, Mislav Rosandič, Michal Krištof, Branislav Konrád a Peter Čerešňák. Podľa pravidiel mohli na duel vykorčuľovať len hokejisti, ktorí sú viac ako 72 hodín v Číne. Hráči, ktorí v predošlých štrnástich dňoch prekonali COVID-19 a sú menej ako tri dni v Číne, mali výnimku a mohli hrať.

Premiéru v pozícii rozhodcu zažil bývalý brankár a dnes asistent trénera Craiga Ramsayho Ján Lašák. V stretnutí veľa práce nemal, hralo sa dlho bez prerušenia. „Vyšlo to na mňa, že bude rozhodovať. Špeciálne situácie nám prinášajú špeciálne a nezvyčajné veci. Hodil som zo trikrát buly, častejšie ho hádzal nemecký kolega, odpískal som zopár ofsajdov a párkrát som aj poskočil, lebo som sa bál, že ma trafí letiaci puk. Čiarový rozhodca to má veľmi ťažké, keďže puk ho môže bolestivo trafiť. Nemci mali viackrát napriahnuté k nahodeniu, ale zbadali ma a podržali puk, aby ma netrafili,“ popísal svoju rozhodcovskú skúsenosť Ján Lašák.

VÝSLEDOK – MODELOVANÝ ZÁPAS V PEKINGU

Slovensko – Nemecko 3:5 (3:4)

Góly SR: Čajkovský, Zuzin, Daňo.

Zostava Slovenska: Rybár (Tomek) – Čajkovský, Ďaloga, Marinčin, Nemec, Gernát, Kňažko – Jurčo, Hrivík, Takáč – Kelemen, L. Hudáček, Pospíšil – Slafkovský, Zuzin, Regenda – Daňo, Holešinský.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV