Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenky získali striebro v tímoch v skeete na ME

Monika Štibravá (vpravo), Vanesa Hocková (v strede) a Lucia Kopčanová na stupni víťazov po zisku striebra v tímovom skeete na ME v Záhrebe.
Foto
ESC

Slovenské reprezentantky v športovej streľbe Monika Štibravá, Vanesa Hocková a Lucia Kopčanová vybojovali strieborné medaily v skeete družstiev na majstrovstvách Európy. V stredajšom boji o zlato prehrali so suverénnymi Taliankami 0:6.

Vo finále v chorvátskom Osijeku skončili rovnako ako v kvalifikácii na druhom mieste za Taliankami. Diana Bacosiová, Simona Scocchettiová a Martina Bartolomeiová v nej vyhrali s nástrelom 219 b. Slovenky trafili o šesť terčov menej, rovnako ako reprezentantky Veľkej Británie, no v následnom rozstrele ich zdolali 6:5.

V dueli o zlato trafili favoritky v prvom kole všetkých dvanásť terčov a Slovenky nedokázali vyrovnať. V druhom stačilo Taliankam na výhru jedenásť a v treťom dokonca deväť terčov, keďže Slovenky minuli štyrikrát. Za výhru v každom kole sú dva body, za remízu jeden. Tím, ktorý ako prvý nazbiera šesť bodov, vyhrá.

Kontroverzný bol súboj o bronz medzi Češkami a Veľkou Britániou. Rozhodcovia najprv po 3. kole udelili body ostrovankám a vyhlásili ich za víťazky so skóre 6:0. Následne neuznali ani protest českého trénera, ale po niekoľkých minútach, keď sa už Britky rozpačito tešili z bronzu, vrátili skóre späť na 4:0. Česky však druhú šancu nevyužili a medailu tak nakoniec naozaj získali ich súperky.

Podujatia a športovci
paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV