Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenské volejbalistky sú v osemfinále majstrovstiev Európy

Radosť slovenských volejbalistiek po víťaznom zápase na ME v Tallinne.
Foto
Slovenská volejbalová federácia

Slovenské volejbalistky majú na majstrovstvách Európy už istotu postupu zo základnej skupiny. V osemfinále sa predstavia napriek pondelkovej prehre 0:3 s Francúzskom, keďže v ďalšom pondelňajšom zápase v Tallinne vyhralo Španielsko nad Fínkami 3:1.

Slovenky majú pred záverečným utorňajším zápasom D-skupiny proti Estónsku na konte šesť bodov a figurujú na treťom zo štyroch postupových miest. Dvojbodové Fínsko ich už nemôže dostihnúť a na základe vzájomného zápasu sa pred ne môže dostať len jedno družstvo z dvojice Španielsko a Estónsko.

Slovenky v základnej D-skupine v Talline doteraz zdolali Fínsko a Španielsko zhodne 3:0 a prehrali s Holandskom a Francúzskom 0:3.

Do vyraďovacej fázy postúpili slovenské volejbalistky druhýkrát v ére samostatnosti, v roku 2019 si vybojovali postup na domácej palubovke a v osemfinále podľahli Taliansku 0:3. Na ten istý tím môžu naraziť aj tento rok, Talianky sú v B-skupine favoritky na popredné umiestnenie.

V prípade triumfu nad Estónkami si Slovenky zaistia tretie miesto a vo Florencii nastúpia v nedeľu proti druhému najlepšiemu tímu z B-skupiny. V prípade štvrtého miesta v základnej fáze ich čaká najlepší tím z „béčka“.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV