Športové aktuality
3 min. čítania

Slovenskí hokejisti už v piatok odštartujú svoju púť na juniorskom svetovom šampionáte v Česku

Foto
TASR/AP

Slovenskí hokejisti do 20 rokov majú v piatok na programe úvodné stretnutie v rámci majstrovstiev sveta juniorov v Česku, všetky štyri zápasy základnej A-skupiny odohrajú v Třinci.

Slovenský tím

Realizačný tím na čele s trénerom Róbertom Petrovickým vybral na svetový šampionát troch brankárov, osem obrancov a trinásť útočníkov. V bráne sa budeme spoliehať predovšetkým na dvojicu zo zámoria Samuel Hlavaj – Samuel Vyletelka. Od našej reprezentácie sa očakáva kolektívny výkon, pričom o body by sa mali starať najmä talentovaní útočníci Maxim Čajkovič a Oliver Okuliar. „Obaja vedia o svojej pozícii v mužstve. Potrebujeme byť kreatívni a strieľať góly. Musia niečo vymyslieť, ale pomôcť musia všetci. Verím, že potvrdia v správnom čase svoje čísla zo sezóny," povedal pre TASR lodivod slovenských juniorov. Cieľom je tradične štvrťfinále, v ktorom by sme sa radi pobili o postup do bojov o medaily.

Súperi

Slovensko sa predstaví v A-skupine a všetky štyri zápasy bude hrať v Třinci. Na úvod nás čaká kľúčové stretnutie v ceste do štvrťfinále s Kazachstanom, ktoré potrebujeme zvládnuť. Následne sa stretneme so silnými Fínmi, ktorých by sme chceli prekvapiť. Body by sme radi „ukoristili” takisto Švajčiarom, keďže s nimi tradične hrávame vyrovnané partie. O prekvapenie by sme sa mohli postarať na záver základnej skupiny so Švédmi, náš výber však nebude čakať nič ľahké. „Každý jeden zápas bude kľúčový a do každého musíme ísť na sto percent. Je jedno, či hráme proti Kazachstanu, alebo proti Fínsku. Hráme za Slovensko a musím dať zo seba všetko," nechal sa počuť jeden z lídrov Maxim Čajkovič.

Nominácia SR 20 na MSJ v Česku

Brankári: Samuel Hlavaj (Sherbrooke Phoenix, QMJHL/Kan.), Jakub Lackovič (MsHKM Žilina), Samuel Vyletelka (Minnesota Magicians, NAHL/USA)

Obrancovia: Martin Bučko (HC Košice), Boris Česánek (HK ŠKP Poprad), Marcel Dlugoš (MsHKM Žilina/MHK 32 Liptovský Mikuláš), Samuel Kňažko (TPS Turku, Fín.), Dávid Mudrák (TPS Turku, Fín.), Marko Stacha (HK Dukla Trenčín), Oliver Turan (HC 07 Detva), Martin Vitaloš (Rögle Angelholm, Švéd.)

Útočníci: Maxim Čajkovič (Saint John Sea Dogs, QHMJL/Kan.), Róbert Džugan (HK Dukla Trenčín/HC Topoľčany), Martin Faško-Rudáš (Everett Silvertips, WHL/Kan.), Nicolas Ferenyi (HK Dukla Trenčín/HK'95 Považská Bystrica), Dominik Jendek (HC Slovan Bratislava), Kristián Kováčik (HK Dukla Trenčín/MsHK Žilina), Jakub Minárik (HK Nitra), Marek Minárik (MsHK Žilina), Michal Mrázik (Linköping HC, Švéd.), Oliver Okuliar (Lethbridge Hurricanes (WHL/Kan.), Adam Paulíny (MHA Martin), Daniel Vladimír Tkáč (Merritt Centennials, BCHL/Kan.), Viktor Ďurina (HK Dukla Trenčín/MHK Dubnica nad Váhom)

Realizačný tím: manažér - Tomáš Pšenka, hlavný tréner - Róbert Petrovický, asistenti trénera - Viliam Čacho, Martin Štrbák, tréner brankárov - Rastislav Staňa, kondičný tréner - Matej Thomka, video tréner - Patrik Michnáč, lekár - MUDr. Jaroslav Hanulák, maséri - Miroslav Harvančík, Jozef Hrtús, konzultant - Róbert Döme, média manažér - Tomáš Kyselica

Zloženie skupín na MSJ v Česku

A-skupina: SLOVENSKO, Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko, Kazachstan

B-skupina: Rusko, Kanada, ČR, USA, Nemecko

Program Slovenska v A-skupine MSJ (všetky zápasy v Třinci)

piatok 27. decembra 15.00 h SR – Kazachstan

sobota 28. decembra 15.00 h Fínsko – SR

pondelok 30. decembra 19.00 h SR – Švajčiarsko

utorok 31. decembra 15.00 Švédsko – SR

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV