Športové aktuality
Baku
2 min. čítania

Slovenskí plavci majú za sebou prvé rozplavby! Ako sa im darilo?

V Baku Aquatics Centre dnes dopoludnia prebiehali rozplavby šiestich plaveckých disciplín. O postup do ďalších kôl bojovali Lilian Slušná, Timea Kovácsová, Patrik Folťan, Jana Mižúrová, Bence Dikácz a Olivia Ana Šprláková-Zmorová.
Foto
Archív - Bence Dikácz

V Baku Aquatics Centre dnes dopoludnia prebiehali rozplavby šiestich plaveckých disciplín. O postup do ďalších kôl bojovali Lilian Slušná, Timea Kovácsová, Patrik Folťan, Jana Mižúrová, Bence Dikácz a Olivia Ana Šprláková-Zmorová. Ako sa našim mladým plavcom darilo a koho uvidíme v ďalších kolách? 

Ako prvá zo Slovákov sa na štart postavila Lilian Slušná, ktorá štartovala v disciplíne 100 m voľným spôsobom. S časom 1:00.52 zaplávala svoj osobný rekord, čo trénerov veľmi potešilo. “Lilian je o rok mladšia ako ostatné dievčatá, s jej výkonom sme spokojní,” vyjadril sa reprezentačný tréner Rastislav HlavatýZ 52 štartujúcich pretekárok obsadila Lilian konečné 40. miesto. 

Prvý veľký úspech našich plavcov

Ďalšou pretekárkou bola Timea Kovácsová, ktorá si na 200 m motýlik vybojovala postup do večerného semifinále. S časom 2:21.95 síce nepadol jej osobný rekord, ale aj s jej výkonom sú tréneri spokojní. “Postup do semifinále je veľký úspech. Dúfame, že sa jej večer podarí zlepšiť aj čas,” uviedol Hlavatý. Timea plávala i 400 m polohové preteky, no keďže nasledovali hneď po 200 m motýlik, nevyšli jej podľa predstáv. S časom 5:10.36 obsadila konečné 17. miesto. Celkovo štartovalo 27 plavkýň.

Timea Kovácsová postúpila do semifinále!
Timea Kovácsová postúpila do semifinále!
Foto
Archív - Timea Kovácsová

Len o 0,5 sekundy ušiel postup do semifinále Patrikovi Folťanovi, ktorý 100 m znak zaplával za 1:00.79. Stačilo mu to na 26. miesto z celkových 32 účastníkov. “Patrik za svojím osobným rekordom zaostal len tesne,” pripomenul tréner. Osobný rekord sa však podaril zaplávať ďalšej mladej športovkyni Jane Mižurovej na 400 m polohových pretekoch. S časom 5:12.63 obsadila 21. miesto z celkových 27 štartujúcich. 

Večerné semifinále s dvomi Slovenkami

Z postupu do semifinále sa teší nielen Timea Kovácsová, ale aj Olivia Ana Šprláková-Zmorová, ktorá 200 m znak zaplávala v osobnom rekorde 2:24.44. “V disciplíne štartovalo 25 plavkýň a Olivia Ana obsadila 18. miesto, ktoré ju posunulo do večerného semifinále. Je to výborné a večer držte našim dievčatám palce,” dodal tréner Rastislav Hlavatý na záver.

Naše dve semifinalistky - Olivia Ana Šprláková-Zmorová a Timea Kovácsová
Naše dve semifinalistky - Olivia Ana Šprláková-Zmorová a Timea Kovácsová

Výsledky ďalších dnešných súťaží 

Večerný program slovenských plavkýň 

17:30 200 m motýlik (D) semifinále - Timea Kovácsová

18:03 200 m znak (D) semifinále - Olivia Ana Šprláková-Zmorová

* čas je uvedený v miestnom čase. Na Slovensku je o 2 hodiny menej.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV