Športové aktuality
2 min. čítania

Slovensko môže využiť 50 miesteniek pre Peking, pribudla jedna v bežeckom lyžovaní

Kristína Sivoková
Foto
OIS

Slovensko bude na zimných olympijských hrách v Pekingu pravdepodobne reprezentovať až 50 športovcov. V posledných hodinách pribudla pre výpravu ešte jedna miestenka v behu na lyžiach.

O nominácii bude rozhodovať výkonný výbor Slovenského olympijského a športového výboru a následne ju musí ešte schváliť valné zhromaždenie SOŠV, ktoré sa uskutoční v piatok 21. januára dištančnou formou. Športovci až definitívnym schválením získajú istotu olympijského štartu.

V stredu akceptoval Slovenský olympijský a športový výbor ďalšiu miestenku pre krajinu v bežeckom lyžovaní. „Po otvorení druhého kola rozdeľovania miesteniek sme dostali možnosť nominovať ďalšiu bežkyňu na lyžiach, ktorú sme po konzultácii so Zväzom slovenského lyžovania aj využili. Vo výprave by tak malo byť päťdesiat športovcov,“ informoval športový riaditeľ SOŠV Roman Buček.

Miesto vo výprave by mala dostať po potvrdení príslušnými orgánmi účastníčka zimných olympijských hier mládeže 2020 Kristína Sivoková, ktorá sa v bežeckom lyžovaní pridá ku kolegyniam Alene Procházkovej a Barbore Klementovej. Celkovo by sa tak v súťažiach pod záštitou Medzinárodnej lyžiarskej federácie na olympijských tratiach v Jen-čchingu a Čang Ťia-kchou malo predstaviť jedenásť Slovákov.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV