Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV a FTVŠ UK chcú naďalej budovať odborné prostredie pre slovenský šport

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Prezident SOŠV Anton Siekel (vľavo) prijal v sídle SOŠV dekana FTVŠ UK Viktora Bielika a prodekanku FTVŠ UK Janu Labudovú.
Foto
SOŠV

SOŠV a FTVŠ UK chcú naďalej budovať odborné prostredie pre slovenský šport Prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel zablahoželal počas osobného stretnutia Viktorovi Bielikovi k menovaniu do funkcie dekana Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave. Obaja predstavitelia významných inštitúcií pôsobiacich v športe sa stretli v sídle SOŠV v bratislavskom Dome športu. Na stretnutí sa zúčastnila aj študijná prodekanka FTVŠ UK Jana Labudová.

Fakulta tesnej výchovy a športu UK je pre Slovenský olympijský a športový výboru, ktorého je aj členom, dôležitým partnerom pri výchove budúcich športových odborníkov.

Anton Siekel a Viktor Bielik na stretnutí deklarovali záujem o prehĺbenie doterajšej spolupráce, aby obe inštitúcie naďalej spoločne budovali lepšie a odbornejšie prostredie pre slovenský šport.

Jedným z najvýznamnejších spoločných projektov je v súčasnosti program Koncepcia duálnej kariéry – transfer skúseností, synergia poznatkov. SOŠV v ňom vystupuje v pozícii koordinátora, FTVŠ UK a národný olympijský výbor zo Slovinska sú v pozícii partnerov. Cieľom projektu je pripraviť koncepciu duálnej kariéry športovcov na Slovensku na základe skúseností z aplikácie opatrení na podporu duálnej kariéry športovcov v Slovinsku a zohľadniť pritom odporúčania Európskej komisie s prispôsobením na podmienky Slovenskej republiky.

Zástupcovia oboch strán vo vzájomnom rozhovore predstavili aj svoje ďalšie aktivity v oblasti podpory športu. „Slovenský šport potrebuje odborníkov. Je nevyhnutné ich vzdelávať a v tomto má dôležité miesto FTVŠ. Som rád, že výchova nových odborníkov pre slovenský šport je hlavná priorita fakulty,“ vyjadril sa Anton Siekel.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV