Šport a olympizmus
3 min. čítania

SOŠV pomáhal rozhýbať bratislavskú Kuchajdu a Poprad

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s mestskou časťou Bratislava Nové Mesto a Národným športovým centrom i s partnermi zabavil a rozhýbal na dvoch miestach Slovenska počas soboty stovky detí i ich rodičov. Návštevníkom bratislavského jazera Kuchajda a popradského centrálneho námestia ponúkol možnosť vyskúšať si disciplíny Olympijského odznaku všestrannosti i zapojiť sa do rôznych súťaží a kvízov.

Na bratislavskom jazere Kuchajda sa rozložili stánky a športoviská SOŠV a Detskej atletiky pri príležitosti záveru Novomestského kultúrneho a športového leta. SOŠV pripravil športové atrakcie v rámci spolupráce s bratislavskou mestskou časťou Nové Mesto. Kvízy zastrešili Slovenská olympijská akadémia a Klub fair play SOŠV. Aj na Kuchajde sa pripomenul štvrtkový Svetový deň fair play.

O aktivity v stánku SOŠV bol medzi deťmi záujem.
O aktivity v stánku SOŠV bol medzi deťmi záujem.
Foto
SOŠV/PETER PAŠUTH

Najmä najmenší sa vyšantili na prekážkovej dráhe Olympijského odznaku všestrannosti, ale aj v skoku do diaľky z miesta, hode medicinbalom, disciplíne ľah-sed či hode raketkou. Viacerí sa dozvedeli, ako na tom sú v jednotlivých disciplínach v porovnaní s vrstovníkmi zo Slovenska.

Podobné aktivity si deti mohli vyskúšať aj počas júnových osláv Olympijského dňa, ktoré sa konali rovnako na Kuchajde a otvárali kultúrne a športové leto. V prvý septembrový víkend sa opäť často spomínalo spojenie „Let’s Move!“ – „Poďme sa hýbať!“

Deti zaujali v Poprade aj aktivity v rámci programu OVEP.
Deti zaujali v Poprade aj aktivity v rámci programu OVEP.
Foto
SOŠV/IVANA MOTOLÍKOVÁ

V centre Popradu na Námestí sv. Egídia pripravilo Národné športové centrum v rámci Európskeho týždňa športu dedinu so športovou ponukou #BeActive Village. Akcie Európskeho týždňa športu podporuje SOŠV a pripravil pre návštevníkov #BeActive Village za aktívnej participácie Olympijského klubu Vysoké Tatry (manželia Klimkovci, Alžbeta Havrančíková, Ľubomíra Iľanovská, Anna Pasiarová, Mária Jasenčáková) kvízy a menšie športové úlohy. Každého, kto sa zapojil do aktivít v stánku SOŠV v Poprade, čakali rovnako ako v Bratislave odznaky, pexesá či iné odmeny. Prepojenie s programom Vzdelávania o olympijských hodnotách (OVEP) zabezpečili riaditeľka športového gymnázia v Košiciach Tatiana Švecová a učitelia Eva Murgačová zo Spišskej Novej Vsi a Martin Trajčík z Popradu.

„Chceme propagovať šport a pohybové aktivity u ľudí každého veku. Rovnaké zámery majú aj naši kolegovia na miestnom úrade Bratislava Nové Mesto a v Národnom športovom centre. Spojili sme s nimi sily, aby sme prilákali k športovaniu čo najviac ľudí. Je dôležité verejnosť aj vzdelávať o športe a o fair play,“ uviedla riaditeľka oddelenia olympizmu SOŠV Ivana Motolíková.

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV