Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV pripravil ďalšie webináre OVEP

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) v spolupráci s organizačným výborom XVI. letného Európskeho olympijského festivalu mládeže 2022 v Banskej Bystrici pripravil ďalšie webináre v práci programu vzdelávania o olympijských hodnotách (OVEP).

Prvý webinár Olympijská výchova podľa publikácií OVEP – filozofia, hodnoty, symboly, tradície sa uskutoční dňa 10. novembra 2021 o 15:00 a jeho lektorkou bude predsedníčka Slovenskej olympijskej akadémie Elena Malíková.

Registrácia na webinár

Cieľom webinára je predstaviť základné princípy a pojmy olympijskej výchovy podľa publikácií OVEP a prepojiť ich s témami z predchádzajúcich vzdelávacích aktivít. Webinár ponúkne pohľad rôznych aktérov športového hnutia na danú problematiku, ako napríklad pedagógov, študentov, športovcov, trénerov, funkcionárov atď. V diskusii sa účastníci pokúsia nájsť spôsob, ako prispôsobiť ďalšie vzdelávacie aktivity v oblasti olympizmu požiadavkám praxe. Na záver budú bližšie predstavené aktuálne prístupné zdroje a publikácie SOŠV, prostredníctvom ktorých je možné efektívnejšie šírenie olympizmu na školách. Súčasťou webinára bude aj predstavenie exkluzívneho programu pre slovenské školy zapojené do programu OCEP 2022, ako sú napríklad možnosti Slovenského olympijského a športového múzea.

Druhý webinár Geografia Slovenska – najznámejšie, najvýznamnejšie  miesta a šport sa uskutoční dňa 29. novembra 2021 o 15:00 a jeho lektorom bude ambasádor EYOF 2022 v Banskej Bystrici Kamil Pavlinský.

Registrácia na webinár

Webinár bude zameraný na predstavenie základných informácií z oblasti geografie Slovenska a ich prepojenia na slovenský šport. Získané informácie budú slúžiť ako užitočný podklad pre školy, ktoré sa zapojili do pripravovaného programu OCEP v rámci EYOF 2022.

Viac o programe OCEP 2022 nájdete tu.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV