Šport a olympizmus
2 min. čítania

Spolupráca so strednými športovými školami je dôležitá

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
SOŠV/ZUZANA VODÁČKOVÁ

O aktuálnych témach v problematike stredných športových škôl hovorili prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel, výkonný riaditeľ SOŠV Gábor Asványi, predseda Združenia olympijských klubov SR Vladimír Miller počas stretnutia s riaditeľkou Spojenej školy na Ostredkovej ulici v Bratislave Zuzanou Matouškovou. Organizačnou zložkou Spojenej školy je aj Stredná športová škola.

Pre Slovenský olympijský a športový výbor je dôležitá spolupráca so strednými športovými školami. Študenti z Ostredkovej absolvovali v minulých dňoch prax na sekretariáte SOŠV. Zástupcovia SOŠV hovorili so Zuzanou Matouškovou aj o ďalšej spolupráci v oblasti stáží. Študenti v rámci nich môžu získať praktické skúsenosti a poznatky o činnosti nielen SOŠV, ale aj ďalších športových zväzov.

Na stretnutí sa diskutovalo aj o projekte Bratislavského samosprávneho kraja na prípravu a výstavbu športového kampusu v Petržalke, v ktorom by mohli vzniknúť tréningové priestory pre viaceré druhy športov.

V diskusii sa zástupcovia SOŠV a Zuzana Matoušková dotkli aj ďalších aktuálnych tém, ktoré trápia stredné športové školy i stredné školstvo všeobecne.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV