Športové aktuality
2 min. čítania

Športová gymnastka Ivana Kováčová na GYM Festivale s limitmi na OH v Pekingu

TRNAVA 8. júna (SITA) - Slovenská reprezentantka v športovej gymnastike Ivana Kováčová splnila už v prvý súťažný deň v rámci 21. ročníka "GYM Festivalu 2008" v Mestskej športovej hale v Trnave limity, resp. interné kritériá Slovenskej gymnastickej federácie (SGF) na účasť na OH 2008 v Pekingu. Šestnásťročná členka Interu Bratislava (nar. 24. 2. 1992) dostala za zostavu na bradlách od rozhodcov 14,100 bodu a vyrovnala požadovaný limit, na kladine obdržala 13,900 bodu (limit: 13,800 b). V oboch spomenutých disciplínach si vybojovala majstrovské tituly.

"Je to vynikajúce, spolu s Ivankou sa všetci zo splnených limitov veľmi tešíme. Hoci v jej zostavách boli aj chybičky, do začiatku augustových olympijských hier v Číne je ešte dostatok času na ich odstránenie," uviedla v sobotu neskoro večer pre agentúru SITA Kováčovej osobná trénerka v Interi Nadežda Miklošová.

Ako je známe, na vlaňajších majstrovstvách sveta v Stuttgarte si vybojovala Ivana Kováčová pôvodne post náhradníčky, napokon sa však situácia vyvinula tak, že bude môcť štartovať v Pekingu. Slovenská gymnastická federácia a Slovenský olympijský výbor (SOV) akceptovali v jej prípade nedávne "pozvanie" od Medzinárodnej gymnastickej federácie (FIG). Na definitívu však potrebovala talentovaná Slovenka, ktorá po problémoch s chrbtom začala naplno trénovať len pred dvoma mesiacmi a stále je pod prísnym lekárskym dohľadom, splniť spomenuté limity.

"V Trnave sa to Ivanke na bradlách i kladine, teda v dvoch disciplínach, na ktoré sa v súčasnosti zameriavame, podarilo. Verím, že o dva týždne na medzinárodných majstrovstvách Česka v Třinci už nemusí nikomu nič dokazovať, hoci opäť budeme chcieť zacvičiť čo najlepšie. Vždy však v takýchto prípadoch stačila len jedna súťaž," doplnila trénerka N. Miklošová.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV