Šport a olympizmus
2 min. čítania

Správna rada FNPŠ má dvoch nových členov

Branislav Tréger a Michal Varmus sa stali novými členmi správnej rady Fondu na podporu športu. Nahradili Antona Danka a Jozefa Turčányho, ktorí sa vzdali funkcií k 30. aprílu. Trégera s Varmusom schválila za členov správnej rady na svojom stredajšom rokovaní Vláda SR.

Varmusa navrhol vymenovať na uvoľnené miesto po Antonovi Dankovi minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling. Tréger bol kandidátom Združenia miest a obcí na miesto po Jozefovi Turčánym.

Varmus pôsobí od roku 2017 ako docent na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline. Podľa životopisu je od roku 2007 medzinárodný tenisový rozhodca ITF a  lektor rozhodcov Slovenského tenisového zväzu, v ktorom je od roku 2014 aj členom výkonného výboru. V minulosti deväť mesiacov pracoval ako manažér v hokejovom klube v Dubnici nad Váhom.

Tréger je od decembra 2007 primátorom mesta Liptovský Hrádok, od roku 2019 pôsobí aj ako predseda Združenia miest a obcí Slovenska.

Cieľom Fondu na podporu športu je zabezpečiť efektívnu podporu a rozvoj športu mládeže, vrcholového športu, športovej reprezentácie SR, ale aj športu pre všetkých i zdravotne znevýhodnených ľudí. Najvyšším, výkonným a štatutárnym orgánom fondu je správna rada, jej členovia majú päťročný mandát.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV