Športové aktuality
2 min. čítania

Srbka Ana Ivanovičová vyhrala grandslamový turnaj Roland Garros a je svetovou jednotkou

PARÍŽ 7. júna (SITA) - Srbská tenistka Ana Ivanovičová zvíťazila v sobotňajšom finále dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny, Roland Garros v Paríži (dotácia 15 575 960 eur, antuka) nad Ruskou Dinarou Safinovou za 98 minút presvedčivo 6:4, 6:3. Už pred rozhodujúcim súbojom na hlavnom dvorci Philippa Chatriera bolo isté, že 20-ročná Belehradčanka Ivanovičová, na 107. majstrovstvách Francúzska nasadená ako druhá, na budúci týždeň vystrieda Rusku Mariu Šarapovovú na poste jednotky svetového rebríčka WTA Tour (ako 17. hráčka v histórii).

Z francúzskej metropoly si šarmantná Srbka okrem 1000 renkingových bodov a Pohára Suzanne Lenglenovej z rúk Belgičanky Justine Heninovej, ktorej vlani hladko podľahla vo finále (1:6, 2:6 za 65 minút), odnáša šek na 1 milión eur. Pre zdolanú bolo pripravených 700 bodov a 530 000 eur. Premožiteľka slovenskej kvalifikantky Magdalény Rybárikovej z parížskeho 2. kola Safinová sa posunie zo 14. na 9. miesto v počítačovom poradí.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV