Športové aktuality
3 min. čítania

Štyri stovky detí zo Šiah a okolia sa zúčastnili na už tradične vydarenom výchovno-vzdelávacom predstavení Dotkni sa hviezd

Mojmír Gaško

Šahy, 24. mája (SOV) – Vydarené predstavenie Dotkni sa hviezd si v utorok 24. mája mohli vychutnať aj deti v Šahách a okolí. Slovenský olympijský výbor nadviazal na tradíciu z minulých rokov a na pondelňajšie vystúpenia v Spišskej Novej Vsi. V Šahách sa počas dňa konali dve predstavenia, pričom na oboch sa vystriedalo približne 200 detí. Program sa odohrával v divadelnej sále v budove Mestského úradu v Šahách. Prítomní boli aj zástupca primátora Šiah Vojtech Hammersmidt a prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár.
 
Prítomné deti previedli moderátori Alex (Alexander Maďar) a Radko (Radomír Micič alias Mimo) krátkou genézou vzniku olympijských hier a následnou ukážkou takéhoto podujatia v praxi. Nechýbali ani olympijská pochodeň spolu s vlajkou. Deti si tiež mohli vyskúšať viaceré variácie športových súťaží. V Šahách deti súťažili aj v doteraz nevyskúšanej disciplíne so stolnotenisovou raketou. Tá bola do programu zaradená najmä kvôli športovým hosťom, ktorí prijali pozvanie a zúčastnili sa na programe.

V strede Ladislav Gáspár a Eva Ódorová.
V strede Ladislav Gáspár a Eva Ódorová.

 
Medzi deti prišla stolná tenistka Eva Ódorová, ktorá štartovala na OH v Pekingu a len nedávno definitívne získala aj miestenku do Ria. Slovensko reprezentovala aj na I. európskych hrách v Baku, kde skončila štvrtá. Aj druhý hosť sa počas svojej športovej kariéry venoval stolnému tenisu. Ladislav Gáspár bol účastníkom štyroch paralympijských hier a svoju úspešnú kariéru podčiarkol titulom paralympionik desaťročia. Rodák zo Šiah spolu s Evou Ódorovou porozprávali deťom o začiatkoch svojej kariéry a o tom, ako so stolným tenisom začínali. Na záver si všetky deti zatancovali brazílsku sambu, ktorá ukončila ďalšie dve vydarené predstavenia, opäť pod režisérskou taktovkou Nikitu Slováka.
 
Predstavenie, ktoré trvá 60 minút, je určené pre žiakov 3. – 5. ročníka základných škôl. Cieľom je predstaviť žiakom

Deti si moli vyskúšať viacero športových súťaží.
Deti si moli vyskúšať viacero športových súťaží.

olympijské symboly a myšlienky, prezentovať im rôzne športy, umožniť im sprostredkovane zažiť skutočnú atmosféru olympijských hier, naučiť ich správaniu v duchu fair play, aj umožniť im stretnúť sa so športovými vzormi – olympionikmi a spoznať ich športovú cestu na vrcholné podujatia ME, MS a olympijské hry. Po Spišskej Novej Vsi a Šahách bude predstavenie aj v Košiciach a vo Vysokých Tatrách.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV