Športové aktuality
2 min. čítania

Talentovaní Árpád Fazekas a Benjamín Maťašeje uspeli na Európskych pohároch

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Árpád Fazekas (vpravo) po turnaji EP vo fleurete v Brne.
Foto
Sokol Brno

Člen Juniorského olympijského tímu Árpád Fazekas dosiahol cenný výsledok na podujatí Európskeho pohára do 23 rokov v šerme – Sokol Cupe v Brne. Na Európskom pohári juniorov v džude v Aténach sa zasa darilo Benjamínovi Maťašejemu.

Fazekas na turnaji fleuretistov, ktorý ovládol bronzový medailista z olympijských hier v Tokiu Alexander Choupenitch, skončil na konečnom 3. mieste.

Neúspešný boj s fleuretistom z Česka

V Brne sa predstavilo 70 fleuretistov z 12 krajín. Fazekas z Klubu šermu Šamorín sa prebojoval až do semifinále, v ktorom vzdoroval českému reprezentantovi Marekovi Totušekovi. Napokon prehral s o dva roky starším súperom, ktorý pred dvoma rokmi získal bronz na majstrovstvách Európy juniorov v chorvátskom Poreči, 12:15.

Vo finále zdolal Choupenitch svojho krajana už jasne 15:5.

Árpád Fazekas je tento rok člen Juniorského olympijského tímu, ktorý zostavuje Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s Nadáciou SOŠV. V Brne dosiahol najlepšie umiestenie na turnajoch Európskeho pohára v kariére.

Úspech džudistu Maťašejeho

Darilo sa aj ďalšiemu talentovanému športovcovi zo Slovenska. Džudista Benjamín Maťašeje, ktorý bol vlani členom Juniorského olympijského tímu, vyhral turnaj Európskeho pohára juniorov v Aténach. Premožiteľa nenašiel vo váhe do 100 kg.

Podujatia a športovci
Šport
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV