Športové aktuality
4 min. čítania

Tenistka Cibulková nebude štartovať na US Open, má únavovú zlomeninu rebra

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

New Haven 25. augusta (TASR) - Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková nebude môcť štartovať na blížiacom sa záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open (31. augusta - 13. septembra) Dôvodom je únavová zlomenina ôsmeho rebra, ktorú jej lekári diagnostikovali v pondelok večer počas vyšetrení v dejisku turnaja WTA v New Havene. Cibulková v stredu odlieta na Slovensko, podľa prvých prognóz bude nútene pauzovať minimálne štyri týždne.    
"Vyšetrenia ukázali, že ide o únavovú zlomeninu ôsmeho rebra na pravej strane, teda presne tam, kde ma to bolelo už minulý týždeň počas zápasu s Alisou Klejbanovovou na turnaji v Toronte. V stredu namiesto plánovaného odletu do New Yorku na US Open idem domov a vo štvrtok ráno hneď z letiska pôjdem k doktorovi Vladimírovi Luptakovi, ktorý si pozrie snímky a navrhne liečbu. Malo by sa to hojiť štyri týždne, uvidíme. Môj štart na US Open je úplne vylúčený, nemalo by to žiaden zmysel. Fyzioterapeutky WTA by ma po zhliadnutí výsledkov ani nepustili na kurt," povedala pre TASR Cibulková, ktorá sa vlani na US Open prebojovala do 3. kola dvojhry.  
Slovenskú reprezentantku v tejto sezóne prenasledujú zdravotné problémy. Pred aprílovým fedcupovým zápasom v Limoges si na turnaji v Charlestone natiahla slabiny. Po návrate z Francúzska si na turnaji v Stuttgarte obnovila zranenie. Napriek niekoľkotýždňovej pauze dosiahla v júni na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži životný úspech, keď postúpila do semifinále dvojhry. "Tento rok je pre mňa chorľavý a týmto sa to celé dovŕšilo. Hoci sa mi na zámorskej šnúre pred US Open príliš nedarilo, vo Flushing Meadows som chcela zabojovať o čo najlepší výsledok. Som smutná, pretože do New Yorku som sa veľmi tešila. Sezóna sa končí zhruba o sedem týždňov. Pevne verím, že v prípade úspešnej rekonvalescencie stihnem aspoň jej záver, no nechcem nič uponáhľať," dodala Cibulková.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV