Športové aktuality
2 min. čítania

Thomas Bach očakáva od ruskej strany spoluprácu a verí, že ruskí atléti budú štartovať v Riu

Wellington 11. novembra (TASR) - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach očakáva, že Rusko zasiahnuté dopingovým škandálom bude konať v súlade s antidopingovými zákonmi a zabráni tak možnej neúčasti jeho športovcov na budúcoročných olympijských hrách v Riu de Janeiro.
      
Nezávislá komisia Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) navrhla, aby Ruskej atletickej federácii pozastavili činnosť a športovcov vylúčili zo súťaží, pokiaľ sa krajina "neočistí" od dopingu. Podľa správy WADA zverejnenej v pondelok existuje v ruskej atletike systematické užívanie zakázaných podporných látok, ktoré riadia a regulujú štátni úradníci. Rusi podľa antidopingovej agentúry zároveň účelovo manipulujú s dopingovými vzorkami a pozitívne testy likvidujú či modifikujú.
      
Bach nechcel špekulovať, či by mali v danej situácii všetkým ruským atlétom zakázať štart na OH 2016. Podľa neho je na Medzinárodnej asociácii atletických federácií (IAAF), aby určila, či sú sankcie voči ruskej atletike potrebné. "Nebudem špekulovať na túto tému. IAAF vydá verdikt a podnikne potrebné kroky. Sme presvedčení, že prezident asociácie Sebastian Coe urobí všetko, čo je v tejto chvíli potrebné. Myslím si, že ruská strana bude v tomto smere kooperovať a bude sa riadiť smernicami WADA," citovala nemeckého funkcionára agentúra Reuters.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV