Športové aktuality
2 min. čítania

Úspešný piatok pre slovenský biatlon

Paulína Bátovská Fialková.
Foto
TASR/AP

Slovenský biatlon má za sebou úspešný piatok. Paulína Bátovská Fialková obsadila v šprinte na 7,5 km na podujatí Svetového pohára vo francúzskom Annecy siedme miesto. Dvojica Ema Kapustová, Damián Cesnek zasa vyhrala preteky mixu 1+1 na podujatí juniorského IBU Cupu v Obertilliachu.

Paulína Bátovská Fialková stratila v šprinte na 7,5 km v Annecy na víťazku Annu Magnussonovú zo Švédska 33,4 s. Slovenka urobila na strelnici len jednu chybu a dosiahla najlepší výsledok v sezóne, ôsma bola v Kontiolahti koncom novembra vo vytrvalostných pretekoch na 15 km.

Paulína Bátovská Fialková s jedným trestným kolom

Bátovská Fialková odštartovala s číslom 17 a po čistej streľbe v ľahu sa zaradila na medzičase na priebežné druhé miesto len so stratou siedmich desatín na vedúcu Anais Chevalierovú-Bouchetovú z Francúzska. V stoji netrafila záverečný desiaty terč a musela ísť do jedného trestného kola. Do cieľa prišla na druhom mieste, no nakoniec sa pred ňu dostalo ešte ďalších päť pretekárok.

Švédka Magnussonová zaznamenala po bezchybnej streľbe a štvrtom najlepšom behu premiérový triumf vo Svetovom pohári časom 21:04,7 minúty. Druhá skončila na najkratšej trati jej reprezentačná kolegyňa Linn Perssonová so stratou 12,8 sekundy. Pódium doplnila Nemka Denise Herrmannová-Wicková (+15,2 s).

Druhá zo sestier Fialkových Ivona štartovala ako 50. v poradí, po nevydarenej streľbe so štyrmi chybami (2+2) skončila na 64. mieste so stratou 2:21,3 min. Zuzana Remeňová finišovala s bilanciou (1-2) na 79. pozícii (+3:29,4 min). Jej sestra Mária skončila hneď za ňou na 80. priečke (+3:33,5 min) po štyroch chybách na strelnici. V sobotňajších stíhacích pretekoch, v ktorých sa predstaví prvých 60 biatlonistiek zo šprintu, bude zo Sloveniek štartovať len Bátovská Fialková.

Historické víťazstvo Kapustovej s Cesnekom

Ema Kapustová s Damiánom Cesnekom dosiahli na juniorskom IBU Cupe v Obertilliachu prvé kolektívne víťazstvo v histórii slovenského biatlonu. Po poslednej streľbe mal Cesnek už veľký náskok a do cieľa prišiel v oslavnej nálade. Za ním sa odohral boj o druhú priečku, ktorý vyhrali mladí Rakúšania.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV