Športové aktuality
2 min. čítania

V Lausanne počas OH mládeže MOV odovzdá trénerom ocenenia za celoživotné úspechy

Martin Horváth
Najúspešnejšia slovenská basketbalová trénerka Natália Hejková
Foto
SOŠV

Vo švajčiarskom Lausanne počas olympijských hier mládeže 2020 odovzdá Medzinárodný olympijský výbor trénerom ocenenia za celoživotné úspechy. Ocenenie bude udelené jednej žene a jednému zástupcovi mužského pohlavia, pričom Slovensko má takisto možnosť nominovať svojich zástupcov.

Tretia edícia IOC Coaches Lifetime Achievement Awards alebo po slovensky ocenenia MOV trénerom za celoživotné úspechy bola spustená, aby sa zdôraznila dôležitosť trénerov. Rovnako sa kladie dôraz na ich výnimočné úspechy, prínos pre životy olympionikov i pozdvihnutie olympijského hnutia.

Olympijská agenda 2020 MOV sa zaväzuje umiestniť športovcov do srdca olympijského hnutia a sústredí sa na posilňovanie podpory čistých súťažiacich. Okolie športovcov hrá kľúčovú úlohu vzhľadom na zodpovednosť pri zlepšovaní podmienok v rámci ich športovej i nešportovej kariéry. Aj vzhľadom na to bola uvedená do života táto cena.

Trénerov môžu nominovať členovia MOV, komisia športovcov MOV, medzinárodné federácie letných a zimných športov prostredníctvom ich prezidenta alebo generálneho sekretára, rovnakým spôsobom národné olympijské výbory  i kontinentálne športové asociácie. Do nominačného procesu sa môžu zapojiť aj olympionici.

Nominuj trénera

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV