Športové aktuality
2 min. čítania

Vancouver na ceste k skvelým ZOH 2010, hlási predseda koordinačnej komisie MOV René Fasel

PEKING 6. augusta (SITA, AFP) - Zatiaľ čo do otvorenia Hier XXIX. olympiády v Pekingu zostávajú posledné hodiny, niektorí účastníci zasadnutia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) viac myslia na najbližší sviatok zimných športov vo Vancouveri. Patrí k nim aj prezident Medzinárodnej federácie ľadového hokeja (IIHF) René Fasel, ktorý v Pekingu predniesol správu o prípravách ZOH 2010. Predseda koordinačnej komisie MOV nenašiel v Kanade jedinú chybičku a konštatoval: "Všetko smeruje k tomu, že budeme svedkami skvelých zimných olympijských hier. Kanadských hier."

Fasel vyzdvihol najmä skutočnosť, že všetky práce pokračujú podľa plánu, vrátane diaľničného spojenia medzi Vancouverom a lyžiarskym strediskom vo Whistleri. ZOH sa navyše tešia podpore 72 percent Kanaďanov. Už teraz je známe, že program otváracieho ceremoniálu bude v austrálskych rukách. Režisérsku taktovku prevezme David Atkins, ktorý sa rovnakej úlohy zhostil na OH 2000 v Sydney aj na Ázijských hrách 2006 v Dauhe. Predaj prvých vstupeniek na súťaže sa začne už 3. októbra.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV