Športové aktuality
Kranjska Gora
2 min. čítania

Vlhová v obrovskom slalome SP v Kranjskej Gore druhá

Petra Vlhová (celkom vľavo) na stupni víťaziek.
Foto
TASR/AP

Petra Vlhová pokrstila nové lyže na obrovský slalom druhým miestom. V sobotňajšej súťaži Svetového pohára v Kranjskej Gore bola od nej rýchlejšia jedine 18-ročná Novozélanďanka Alice Robinsonová. Slovenská reprezentantka sa však priblížila k najvyšším priečkam v hodnotení disciplíny i celkovom poradí seriálu a v súčte s nedeľňajším slalomom môže získať miestnu trofej "Zlatá líška". Vlhová získala 80 bodov a znížila manko na vedúcu ženu v hodnotení disciplíny Federicu Brignoneovú. Talianka skončila až ôsma a pred Slovenkou vedie po šiestich súťažiach už len o 74 bodov. Do konca ročníka sa ešte pôjdu "obráky" v Ofterschwangu, Are a vo finále SP v Cortine d'Ampezzo. Na tretej priečke celkového poradia zaostáva Vlhová za líderkou Mikaelou Shiffrinovou o 254 bodov. Američanka po rodinnej tragédii naďalej nesúťaží a Slovenka môže ukrojiť ďalšiu stovku v prípade nedeľňajšieho triumfu.

"Svah je náročnejší než v Maribore, ale podmienky boli ľadové a tvrdé, obe kolá boli perfektne pripravené. Vrchnú časť som trošku pokazila, ale prvé kolo bolo dobré. Nehovorím, že druhé bolo zlé, lenže Alice je veľmi silná v týchto podmienkach. Nie je to také prekvapenie ako v Söldene. Trošku sa potom trápila, ale už v prvom kole ukázala, že je stále tu. Videla som video, urobila obrovskú chybu, keby ju nespravila, bola by predo mnou už po prvom kole. Pre mňa to nebolo prekvapenie, možno tým, že je ešte mladá, nemá také vyrovnané výsledky. Určite však bude veľmi silná v nasledujúcich pretekoch i rokoch," povedala 24-ročná Slovenka, ktorá prvýkrát po Novom roku nezvíťazila v točivej súťaži. Na štvrté víťazstvo v obrovskom slalome alebo slalome za sebou Vlhovej chýbalo 34 stotín sekundy.

Výsledky obrovského slalomu SP v Kranjskej Gore: 1. Robinsonová (N. Zél.) 1:54,32 min, 2. Petra VLHOVÁ (SR) +0,34 s, 3. Hrovatová (Slov.) a Holdenerová (Švaj.) obe +1,59, 5. Bassinová (Tal.) +1,60, 6. Robniková (Slov.) +1,65. Celkové poradie SP (po 25 súťažiach): 1. Shiffrinová (USA) 1225 bodov, 2. Brignoneová (Tal.) 1112, 3. VLHOVÁ 971, 4. Bassinová 711, 5. Holdenerová 623, 6. Suterová (Švaj.) 617. Poradie SP v obrovskom slalome (po 6): 1. Brignoneová 407, 2. VLHOVÁ 333, 3. Shiffrinová 314, 4. Bassinová 309, 5. Robinsonová 300, 6. Holdenerová 234.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV