Športové aktuality
Lech
3 min. čítania

Vlhovej víťazné ťaženie pokračuje, vyhrala paralelný obrovský slalom SP v Lechu a celkove vedie už o 185 bodov!

Tretia víťazná radosť Petry Vlhovej v sérii. Po dvoch slalomoch tentoraz v paralelnom obrovskom slalome, čo je disciplína, ktorú nemá rada.
Foto
TASR/Martin Baumann

Slovenská zjazdárka Petra Vlhová triumfovala vo štvrtkovom paralelnom obrovskom slalome Svetového pohára. V rakúskom stredisku Lech-Zürs zdolala vo finále Američanku Paulu Moltzanovú a zvíťazila už v tretích pretekoch SP za sebou. Dvadsaťpäťročná slovenská reprezentantka si celkovo vybojovala sedemnáste víťazstvo na podujatiach SP. Na čele celkového poradia prestížneho seriálu figuruje so ziskom 360 bodov, náskok pred druhou Švajčiarkou Michelle Gisinovou zvýšila už na 185 bodov. V súboji o tretie miesto si Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová poradila so Švédkou Sarou Hectorovou.

Vlhová sa do šestnásťčlennej hlavnej súťaže dostala bez problémov. V predpoludňajšej kvalifikácii dosiahla v súčte dvoch jázd tretí najlepší čas 46,76 s. Jej súperkou v prvom kole bola Holanďanka Adriana Jelínková, ktorá si v úvodnej jazde vypracovala náskok 16 stotín sekundy. Vo vedení sa dlho držala aj v "odvetnej" jazde, no Slovenka zrýchlila v závere a úlohu favoritky naplnila tesne o štyri stotiny. Vo štvrťfinále čakala na Vlhovú obhajkyňa veľkého glóbusu Federica Brignoneová z Talianska. Vlhová tentoraz vyštartovala lepšie, súperka ju však stiahla v plochejšej pasáži a v cieli bola v zelených číslach o 0,02 s. V druhej jazde zužitkovala Slovenka rýchlejšiu modrú dráhu a vďaka skvelému finišu zdolala aj Brignoneovú o 0,04 s. Na úvod semifinále zaostala v červenej trati za Hectorovou o 11 stotín, ale aj toto manko dokázala zvrátiť po výmene dráh, o jedinú stotinku postúpil do finále. Doň sa prekvapujúco prebojovala Moltzanová, ktorá postupne vyradila Poľku Marynu Gasienicovú-Danielovú, Talianku Martu Bassinovú aj Gutovú-Behramiovú. Vlhová až vo finále išla v prvej jazde v modrej dráhe, kde si vypracovala 21-stotinový náskok. V druhej jazde sa Moltzanová snažila ísť na maximálne riziko, odstup síce doťahovala, ale nevyhla sa pádu a Vlhová po dvoch slalomoch vo fínskom Levi natiahla svoje víťazné ťaženie.

"Bolo to pre mňa naozaj ťažké, preteky boli nesmierne vyrovnané. Pre mňa bol úspech už to, že som sa dostala do finále. Som rada, že som sa mohla zúčastniť na tomto podujatí a že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Sústredila som sa na každú jazdu, išla som krok za krokom," povedala Petra Vlhová v prvej televíznej reakcii.

Výsledky paralelného obrovského slalomu SP v Lechu: 1. Petra VLHOVÁ (SR), 2. Moltzanová (USA), 3. Gutová-Behramiová (Švaj.), 4. Hectorová (Švéd.), 5. Bassinová (Tal.), 6. Stjernesundová (Nór.). Celkové poradie SP (po 4 z 34 súťaží): 1. VLHOVÁ 360 b, 2. Gisinová (Švaj.) 175, 3. Bassinová 158, 4. Liensbergerová (Rak.) 135, 5. Shiffrinová (USA) 125, 6. Brignoneová (Tal.) 123.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV