Športové aktuality
1 min. čítania

Vodní lyžiari doniesli z ME juniorov tri cenné kovy

Slovensko reprezentoval trojčlenný tím - Sofia Schuster a Peter Oravec z klubu vodného lyžovania Piešťany, spolu s Adriánom Eliášom z košického klubu Trixen.
Foto
Slovenský zväz vodného lyžovania a wakeboardingu

Vodní lyžiari zo Slovenska sa presadili na majstrovstvách Európy juniorov vo vodnom lyžovaní za člnom. Preteky, ktoré hostilo španielske mesto Sesena od 7. do 14. augusta 2023, priniesli našim športovcom tri cenné kovy.

Slovensko reprezentoval trojčlenný tím - Sofia Schuster a Peter Oravec z klubu vodného lyžovania Piešťany, spolu s Adriánom Eliášom z košického klubu Trixen, dokázali sa výrazne presadiť.

Sofia Schuster sa v disciplíne triky zaradila medzi európsku špičku. S výkonom 3460 bodov obsadila skvelé druhé miesto. Avšak najväčším prekvapením bol Adrián Eliáš, ktorý domov priniesol až dve bronzové medaily. V disciplíne triky dosiahol výsledok 5850 bodov a v kombinácii zaznamenal výkon 2057,01 bodu. Peter Oravec si svojím výkonom v disciplíne skoky, kde skočil 46,8m, vyslúžil šieste miesto. Eliáš sa v tej istej disciplíne s výkonom 47,1m umiestnil ešte o priečku vyššie.

Na juniorskom šampionáte sa predstavilo celkovo 124 pretekárov zo 20 európskych krajín.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV