Športové aktuality
2 min. čítania

Barbora Balážová s Ľubomírom Pištejom ovládli turnaj v Bielle

Radosť po víťaznej loptičke Barbory Balážovej s Ľubomírom Pištejom.
Foto
FB SSTZ

Časť slovenských reprezentantov po Svetovom pohári miešaných tímov v čínskom Čcheng-tu zamierila do Talianska, kde sa na WTT Feeder v talianskej Bielle postarali o úspešné zakončenie kalendárneho roka. Ľubomír Pištej s Barborou Balážovou sa v mixe prepracovali až k celkovému triumfu.

Ako druhý nasadený pár si Balážová s Pištejom vo finále poradili so srbskou dvojicou Dimitrije Levajac, Izabela Lupulesková zo Srbska 3:1 (6, -6, 9, 7).

„Takpovediac do roka a do dňa sme získali ďalší titul a som veľmi rád, že tento sa už bude počítať do rebríčka kvalifikácie na OH. Som po dlhodobom zranení a bol som prakticky dva mesiace bez tréningu, takže tento turnaj bol skôr skúška. Po prvom zápase ma aspoň čiastočne prestalo bolieť chodidlo a mohol som hrať takmer bez bolesti,“ uviedol Ľubomír Pištej, ktorý s Balážovou získal víťaznú trofej presne pred rokom na turnaji WTT Feeder Fort Lauderdale na Floride a predtým v decembri 2019 na ITTF Challenge v kanadskom Markhame. V tomto roku sa v mixe tešil v lete s Tatianou Kukuľkovou na WTT Feeder v českom Havířove.

Slováci vyradili v 1. kole duo Mahdi Ahmadian z Tímu utečencov, Yat Poonová z Anglicka 3:0, vo štvrťfinále zdolali Grékov Georgiosa Stamatourosa s Malamateniou Papadimitriouovou z Grécka 3:2 a v semifinále pokorili ukrajinských reprezentantov Antona Limonova so Solomijou Bratejkovou 3:0.

„S Grékmi sme mohli vyhrať aj tie sety, ktoré sme prehrali. Viedli sme ľahko 2:0 a 9:7, následne 2:1 a 9:6. Našťastie, sme potom získali aspoň piaty set. Finále bolo ťažké. Srbi hrali naozaj dobre a keby sme nepodali stopercentný výkon, tak by sa z triumfu tešili oni,“ priblížil Pištej, ktorý vo dvojhre vyradil Rumuna Cristiana Pleteu (3:1) i Taliana Andreu Puppa (3:0) a v osemfinále nestačil na Noshada Alamiyana z Iránu (1:3).

Podujatia a športovci
Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV