Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Živel, bohém, velikán, legenda. Maradona bol futbal

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Keď 25. júna 2009 zomrel spevák Michael Jackson, hudobná televízia  MTV v rámci spomienkového bloku premietania jeho klipov štartovala vysielanie so slovami: „Nepamätáme si všetko, ale každý bude istotne vedieť, čo a kde robil, keď sa dozvedel správu o úmrtí popového kráľa.“ Niečo podobné budú mať športoví a najmä futbaloví priaznivci spojené s 25. novembrom 2020, keď sme sa dozvedeli o úmrtí futbalového boha Diega Armanda Maradonu.

O tomto velikánovi, ale aj kontroverznej postave sa redaktor Stanislav Benčat rozprával v špeciálnom Olympijskom podcaste s bývalým slovenským reprezentantom Vladimírom Kinderom a komentátorom a moderátorom RTVS Marcelom Merčiakom.

Diego Armando Maradona. Futbalista, pojem, ikona. Argentínsky majster sveta z roku 1986 viedol nevšedný život. Jeho príbeh je preplnený úspechmi, ale aj tvrdými pádmi.

Stanislav Benčat sa rozprával v špeciálnom Olympijskom podcaste s bývalým slovenským reprezentantom Vladimírom Kinderom a komentátorom a moderátorom RTVS Marcelom Merčiakom.
Stanislav Benčat sa rozprával v špeciálnom Olympijskom podcaste s bývalým slovenským reprezentantom Vladimírom Kinderom a komentátorom a moderátorom RTVS Marcelom Merčiakom.

Zažil množstvo radosti, ale aj sklamania. Jedni ho milovali, iní odsudzovali pre jeho alkoholové a drogové výstrelky. Jedno mu však nemôže nik zobrať. Bol globálnou celebritou, ktorú poznali v Amerike, Grónsku, v odľahlých končinách africkej púšte, ako aj ruskej tundry.

„Keď sa povie Maradona to bude navždy živel, bohém, velikán, legenda. To bol človek, ktorý bol blázon, šialenec, anarchista, ako znie replika z Limonádového Joe. A zároveň bol futbalový boh. Miro Hašan mi napísal po jeho smrti krásnu vetu, ktorú si navždy zapamätám. Maradona bol futbal. Nebolo to naopak. Diego Maradona bol futbal.

Maradona zomrel 25. novembra vo veku 60 rokov a my sme mu venovali špeciálne vydanie Olympijského podcastu. Čo všetko v ňom nájdete?

Bol Maradona najlepší futbalista všetkých čias?

Čo ho spája s Fidelom Castrom, Georgom Bestom a Petrom Hapkom?

Ako vníma Merčiak a Kinder jeho gól rukou z MS 1986?

Je zaň právom označovaný ako podvodník?

Prečo označil talianskych fanúšikov v roku 1990 za svine?

Ako bojoval so závislosťou od kokaínu?

Dalo sa mu pomôcť?

Aký odkaz zanechal?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Vypočujte si najnovší TalkSport

Vypočujte si predchádzajúci Olympijský podcast  

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV