Šport a olympizmus
2 min. čítania

Správna rada FNPŠ je kompletná, noví členovia sú Patrik Hrbek a Miroslav Lažo

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
FNPŠ

Výkonný riaditeľ Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Gábor Asványi sa stal novým podpredsedom správnej rady Fondu na podporu športu (FNPŠ). Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký zároveň vymenoval za nových členov správnej rady FNPŠ riaditeľa právneho oddelenia SOŠV Patrika Hrbeka a generálneho sekretára Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslava Laža. Patrik Hrbek a Miroslav Lažo sa zúčastnia už na najbližšom zasadnutí správnej rady v Prešove.

Menovacie dekréty na návrh Slovenského olympijského a športového výboru a Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktoré majú na základe Zákona o FNPŠ právo navrhnúť svojich nominantov, podpísal v závere januára Ján Horecký. Patrik Hrbek s Miroslavom Lažom nahradili v správnej rade FNPŠ Jaroslava Rybánskeho a Ľudovíta Jurínyiho, ktorí sa v predošlých týždňoch vzdali svojich pozícií. Jaroslav Rybánsky bol zároveň aj podpredseda správnej rady FNPŠ, v tejto funkcii ho nahradí doterajší člen správnej rady Gábor Asványi.

Riaditeľ právneho oddelenia SOŠV Patrik Hrbek má bohaté skúsenosti s prácou v športovom hnutí, v ktorom pomáhal pri viacerých dôležitých zmenách legislatívneho charakteru. Podieľal sa na vzniku Fondu na podporu športu, pracoval na novelizáciách zákonov o športe i o FNPŠ.

Gábor Asványi ako predseda komisie pre infraštruktúru FNPŠ riadil všetky doterajšie výzvy, ktoré fond vypísal na pomoc pri modernizácii športovej infraštruktúry.

Okrem Gábora Asványiho, Patrika Hrbeka a Miroslava Laža sú členmi správnej rady aj Ladislav Križan (predseda), Jozef Krnáč, Miroslav Dráb, Dušan Šaradín, Ivan Greguška, Lukáš Pitek, Branislav Tréger a Michal Varmus. Najbližšie zasadnutie správnej rady FNPŠ sa uskutoční v piatok 3. februára v Prešove.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV