Športové aktuality
2 min. čítania

Marek Ďaloga už skúšal korčuľovať, Marko Daňo chce odčiniť dištanc

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Marko Daňo počas tréningu reprezentácie v rozhovore s Petrom Čerešňákom.
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Na sobotňajšom tréningu na vedľajšej ploche Národného krytého štadióna v Pekingu nechýbali ani Marek Ďaloga a Marko Daňo. Obaja vynechali piatkový zápas proti Švédsku (1:4). V nedeľu proti Lotyšsku by mal hrať minimálne Marko Daňo.

Marek Ďaloga sa zranil v dolnej časti tela na utorňajšom tréningu, dva dni pred začiatkom olympijského turnaja. Realizačný tím veril, že do pekinských bojov ešte zasiahne a nepovolával žiadneho náhradníka.

Doteraz sa 32-ročný obranca pripravoval na suchu. V sobotu mu fyzioterapeuti zafixovali nohu a Ďaloga to skúsil na ľade.

„V nedeľu proti Lotyšom ešte isto nebudem hrať. Bol som to však skúsiť na ľade, aby som vedel, ako to vyzerá. Chcel som vydržať celý tréning, aj keď som veľa robiť ešte nemohol. V nedeľu pôjdem na stacionárny bicykel. Musím sa ešte pobaviť s fyzioterapeutmi, čo a ako,“ povedal Marek Ďaloga.

Marko Daňo dostal dodatočný dištanc za zasiahnutie fínskeho súpera do tváre v tretej tretine úvodného vystúpenia Slovenska v Pekingu. Proti Švédom tak sedel iba na tribúne a nemohol pomôcť tímu na ľade. Tímu sa už ospravedlnil.

„Bolo to naozaj nepríjemné. Takto som si vstup do olympijského turnaja nepredstavoval. Dištanc som dostal prvýkrát v kariére, veľmi ma mrzí. Je to hlavne nepríjemné voči chlapcom a celému mužstvu, že sa to stalo na takomto veľkom turnaji. Už s tým teraz nemôžem nič spraviť a musím sa pozerať do budúcnosti,“ povedal útočník českého Třinca.

Daňo teraz verí, že ho tréneri zaradia do zostavy na zápas proti Lotyšsku. Tréner Craig Ramsay už avizoval zmeny v zostave.

„Mám za sebou dobrý tréning. Uvidím, či dostanem šancu proti Lotyšom. Ak budem na ľade, budem chcieť odčiniť dištanc svojím výkonom,“ doplnil Daňo.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV