Šport a olympizmus
2 min. čítania

OK Bratislava usporiadal vedomostnú súťaž počas Župného športového dňa stredoškolákov 2022

Mária Mračnová

Členovia Olympijského klubu Bratislava v rámci Župného športového dňa stredoškolákov 2022 už tradične pripravili otázky, usporiadali súťaž o olympizme na aktuálne témy i históriu olympizmu. Po vlaňajšej účasti 11 družstiev sa toho roku prihlásilo a aj zúčastnilo 15 trojčlenných družstiev z celej bratislavskej župy.

Výborne pripraveným moderátorom podujatia bol Igor Machajdík, ktorý viedol nielen celú súťaž, ale aj besedu s významnými olympioničkami Mariannou Némethovou – Krajčírovou a Martinou Gogolovou-Kohlovou. Predsedníčkou poroty bola Mária Mračnová a členovia Dušan Noga a Braňo Benčič.

Písomný test pozostávajúci z 25 otázok riešili študenti na tému „Staroveké olympijské hry“, ústne kvízy boli z nedávno ukončených OH v Tokiu a ZOH v Pekingu. Potešiteľná je stále sa zvyšujúca úroveň vedomostí na dané témy a pripravenosť študentov.

So záujmom si stredoškoláci vypočuli skúsenosti a zážitky trojnásobných účastníčok OH.

Poradie na prvých troch miestach bolo s jednobodovým odstupom a na 4. - 7. mieste dosiahli študenti zhodne 22 bodov. Zvíťazilo družstvo z Gymnázia Papánka na Vazovovej ulici v Bratislave, druhí boli Gymnazisti z Malaciek a tretí študenti Strednej zdravotnej školy na Strečnianskej ulici v Bratislave. Víťazné družstvo okrem medailí a darčekov od VÚC získalo aj pohár, družstvá na 2. a 3. mieste medaily a suveníry VÚC.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV