Šport a olympizmus
2 min. čítania

Pätnásť finalistov Ukáž sa! sa uchádza o hlasy verejnosti

Deväť dievčat, traja chlapci a tri športové kolektívy sa stali finalistami 8. ročníka grantového programu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru Ukáž sa! Športoví fanúšikovia môžu hlasovaním do 16. júla na webe olympic.sk rozhodnúť o výške grantu pre jednotlivých finalistov.  

Medzi finalistami sú zástupkyne a zástupcovia atletiky, futbalu, triatlonu, snoubordingu, džuda, tenisu, volejbalu, jachtingu, tanečného športu, biatlonu, basketbalu, florbalu a hokejbalu.

Štipendistov Ukáž sa! vyberali členovia správnej rady Nadácie SOŠV. Prihliadali na osobnostný profil mladých športovcov vo veku 10 do 18 rokov i na sociálne zázemie a financie, ktoré potrebujú na vykonávanie svojho športu.

FINALISTI UKÁŽ SA! A HLASOVANIE

Pri každom finalistovi je na webe SOŠV zverejnený jeho profil i krátke video, v ktorom sa predstavuje a hovorí o svojom zanietení pre šport. Na základe hlasovania verejnosti počas letných prázdnin bude medzi dvanástku jednotlivcov rozdelená suma 24 500 eur, pričom víťaz získa 4000 eur. Tri kolektívy si rozdelia dokopy 10 500 eur, víťaz dostane 5000 eur. Hlasovať je možné do nedele 16. júla na webe SOŠV.

„Do finále sa dostali športovci, ktorí majú sťažené sociálne podmienky, alebo vzhľadom na finančnú náročnosť svojho športu sa im na rozvoj športovej kariéry zíde každé euro. Mnohé príbehy mladých športovcov, ktorí sa prihlásili do Ukáž sa!, boli veľmi dojemné. Medzi finalistami sú aj športovcov, ktorí žijú v profesionálnych rodinách či v detských domovoch. Každý z účastníkov, aj ten, kto sa prihlásil a nedostal sa do finále, sa môže cítiť dnes ako víťaz, keďže športuje a robí niečo pre seba,“ povedala riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková.

Finalisti Ukáž sa! 2023

Jednotlivci: Michaela Papánková (triatlon), Ella Görcsösová (snoubording), Oliver Bilka (džudo), Kristína Ježíková (atletika), Nela Hlucháňová (tenis), Nina Pullmanová (volejbal), Dominika Pašuthová (jachting), Nela Hanudeľová (atletika), Lukáš Švihra (tanečný šport), Natália Labancová (džudo), Martin Jáňa (futbal), Veronika Ella Simanová (biatlon)

Kolektívy: Mládežnícka basketbalová akadémia (Prievidza), Športový klub FBC Levice (florbal), SSC Salezko Sásová (florbal)

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV