Športové aktuality
3 min. čítania

Patrik Rybár je pripravený naskočiť aj proti Lotyšom

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Patrik Rybár síce počas pobytu na ľade neinkasoval a predviedol viacero pekných zákrokov, Slovensko však so Švédskom po nevydarenej prvej tretine prehralo.
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Po prvej tretine nečakane naskočil do zápasu. Brankár Patrik Rybár už z hokejok švédskych hráčov vo zvyšku duelu C-skupiny olympijského hokejového turnaja neinkasoval, avšak po stretnutí veľa radosti nemal. Slovensko prehralo s troma korunkami 1:4 a v skupine už nemôže obsadiť jednu z prvých dvoch priečok.

Stretnutie so Švédmi začal v bránke Matej Tomek. Z dvanástich striel súperov v prvej tretine inkasoval tri góly a tréneri sa rozhodli pre zmenu na brankárskom poste. Na ľad išiel Patrik Rybár, ktorý pri druhej účasti pod piatimi kruhmi zažil olympijskú premiéru v zápase. Slovensko na dvoch olympijských turnajoch reprezentoval aj jeho otec Pavol, v porovnaní so synom má ešte o jeden odchytaný duel viac.

16 chytených pukov

Keďže Slováci hrali v závere power-play, v štatistikách pri jeho mene svieti, že chytal 38 minút a 55 sekúnd. Kryl všetkých 16 pokusov Švédov, ktorého naňho mierili.

„Hovorí sa, že keď brankár nastúpi počas zápasu, nemá už čo stratiť. Rovnako aj ja v tomto dueli, mohol som len získať. Bohužiaľ, nezískal som veľa, keďže sme prehrali,“ hovoril smutným hlasom 28-ročný rodák zo Skalice.

Švédi boli napriek vedeniu 3:0 aj vo zvyšku stretnutia nepríjemní a snažili sa pridať ešte ďalšie presné zásahy. Rybár ukázal viackrát výborné zákroky a bol pre mužstvo oporou. V adaptovaní sa na olympijský ľad mu pomohlo zopár chytených pukov.

„Pomohli aj spoluhráči, vďaka ich práci som strely videl. Švédi majú chytrých hokejistov, ktorí hrajú v elitných súťažiach. Dobre im zachytal brankár, predviedli tímový výkon a boli najmä efektívni,“ povedal o súperoch.

Lotyšov napriek pôsobeniu v KHL veľmi nepozná

Rybár i jeho spoluhráči veria, že sa všetko zlomí v nedeľu v zápase s Lotyšmi a dobre sa naladia na boj o štvrťfinále. Na pobaltského súpera sa chce čo najlepšie pripraviť. Či bude chytať aj v nedeľu, to ešte netuší.

„Na turnaji som odchytal dve tretiny, cítim sa v poriadku. Som stále pripravený naskočiť do zápasu,“ poznamenal.

V súčasnosti chytá v Diname Minsk v Kontinentálnej hokejovej lige. Základ lotyšského výberu tvoria hráči Dinama Riga, ktoré účinkuje v ruskej nadnárodnej súťaži. Napriek tomu lotyšských hokejistov veľmi nepozná.

„Ja som proti Rige v tejto sezóne nechytal. Navyše lotyšský tím KHL má v kádri aj viacero importovaných hráčov, nie je teda totožný s reprezentačným. O súperoch nám povedia viac tréneri. Pozrieme si hru Lotyšov na videu a na základe analýzy budeme vedieť, čo od nich môžeme čakať,“ doplnil Patrik Rybár.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV