Športové aktuality
3 min. čítania

Paulína v šprinte ožila a mierila medzi najlepšie, zradil ju posledný terč

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Aj úspešná biatlonistka Paulína Bátovská Fialková, ktorá je členkou komisie športovcov SOŠV, podporuje projekt duálnej kariéry.
Foto
TASR - Pavol Zachar

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková bola v piatkovom šprinte blízko k skvelému výsledku v elitnej desiatke, možno aj v päťke. Netrafila však posledný desiaty terč. Musela sa teda uspokojiť s „len“ 14. miestom. Jej sestra Ivona patrila v behu opäť medzi najlepšie pretekárky, zlá streľba ju však posunula až na 41. miesto.

Paulína mala v cieli šprintu na 7,5 kilometra stratu na víťazku Marte Olsbuovú Röiselandovú. Strašia zo sestier Fialkových začala preteky výbore. Strieľala presne a bežala v najlepšej desiatke. Na štvrtom kilometri bola dokonca už piata. Zradil ju až posledný výstrel z desiatich.

Tesná chyba ju stála elitnú desiatku

Minula a musela ísť do trestného okruhu. „Určite sa to bude hodnotiť lepšie. Z mojej strany to bol lepší výkon, snažila som sa urobiť všetko, čo bolo v mojich silách, aby som zlepšila svoju výkonnosť. Dnes som spokojná, dala som do toho všetko,“ hovorila v cieli oveľa uvoľnenejšia Paulína ako počas predošlých pretekov.

Vrátila sa aj jedinému nepresnému výstrelu z desiatich. „Jedna chybička sa tam objavila. Je to však lepšie ako v individuálnych pretekoch. Bola to tesná chyba. Pomyslela som si , že tu poslednú si musím ustrážiť. Nakoniec mi to tesne ušlo.“

Vyhovuje jej nepremýšľať nad sebou

Svoju dobrú pozíciu môže využiť aj v stíhacích pretekoch. Tie sú na programe v nedeľu. „Budú to kontaktné preteky. Nie je to len o mne a mojej hlave. Je to aj o taktike a zhone. Nebudem mať priestor rozmýšľať nad sebou. To by mi mohlo vyhovovať. Som typ pretekárky, ktorý musí riešiť iné veci a nie seba,“ myslí si Paulína.

Po individuálnych pretekoch na 15 kilometrov, ktoré jej nevyšli, mala tri dni voľna. „Predovšetkým som si oddýchla. Mala som len pár ľahkých tréningov. Snažila som sa prestať ľutovať. Chcem do konca olympijských hier ešte zabojovať.“

Ivona Fialková.
Ivona Fialková.
Foto
TASR - Martin Baumann

Ivona našla v Číne bežeckú formu

Ivona Fialková bežala opäť výborne. Minula však až štyrikrát a obsadila 41. priečku s odstupom +2:27,5. „Hodnotí sa mi to veľmi ťažko. Sústredila som sa a mala som najväčšie šance. Bežalo sa mi super. Bežecké časy sú super. Čo z toho všetkého, keď sa neviem trafiť,“ pýtala sa v cieli.

Prízvukuje, že spoločne s trénerom robila všetko pre to, aby sa na náročnú a veternú strelnicu v biatlonom areáli v Čang-ťia-kchou pripravila. „Snažili sme sa na tréningu zvyknúť si na túto strelnicu, . No zase raz som sa odstavila od pekného výsledku. Tak ako celú moju kariéru,“ dodala Ivona.

V stíhačke bude útočiť zozadu

Tešiť ju môže aspoň fakt, že sa spoločne so sestrou predstaví v nedeľnej stíhačke. „Najlepšie výsledky mám zo stíhačky. Dopredu sa už dostanem len ťažko. Bude to útok zo zadných pozícii. Využijem to, že sa mi dobre behá.“

Ďalšia Slovenka Henrieta Horvátová obsadila v piatkových pretekoch 72. priečku, keď netrafila jeden terč na ležke. Veronika Machyniaková obsadila 88. priečku s troma nepresnými výstrelmi. Ani jedna sa nepredstaví v stíhacích pretekoch.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV