Športové aktuality
2 min. čítania

Petra Vlhová sa po nevydarenom obrovskom slalome sústredí už na slalom

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Petra Vlhová.
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Petre Vlhovej prvé olympijské preteky v Číne nevyšli podľa predstáv. V obrovskom slalome obsadila 14. priečku, keď v súčte dvoch jázd zaostala za Švédkou Sarou Hectorovou o 2,46 sekundy. Rebeka Jančová nedokončila druhé kolo.

Trojnásobná slovenská Športovkyňa roka sa na olympijskú lyžiarsku trať spustila vôbec ako prvá z celého štartového poľa. V horskom stredisku Jen-čching, kde bolo síce slnečno, ale ortuť teplomera ukazovala mínus 11 stupňov Celzia,  začala prvé kolo agresívne, ale na dvoch miestach sa nevyhla problémom. Na rytmicky postavenej trati dvakrát korigovala smer jazdy a oproti súperkám stratila.

Dvadsaťšesťročná Liptáčka nebola po prvej jazde spokojná. „Nebolo to ideálne. Urobila som chyby. Počas jazdy som nemala dobrý pocit. Pred nájazdom do strminy som stratila po chybe rýchlosť. Ani krátko po štarte to nebolo ideálne,“ povedala Vlhová.

V druhom kole chcela zabojovať o čo najlepší výsledok a minimálne sa priblížiť k medailovým priečkam. Jazdu absolvovala bez viditeľnejšieho zaváhania, avšak na agresívnom snehu nedokázala ukázať svoju tradičnú dynamiku

„V prvom aj druhom kole som sa trápila s podložkou. Veľmi mi to nešlo. Na olympijských hrách všetky pretekárky riskujú, buď to vyjde, alebo nie. Je mi smutno, že mi to nevyšlo. Je to však šport, nič sa nedá robiť a je potrebné sa sústrediť na ďalšie preteky. Snažila som sa ísť najlepšie ako viem, ale dnes som na najlepšie jednoducho nemala,“ priznala po skončení druhého kola.

Vlhová absolvovala tretí olympijský slalom v kariére. V Soči 2014 obsadila 24. pozíciu, pred štyrmi rokmi v Pjongčangu bola trinásta.

Ďalší štart ju čaká v stredu v špeciálnom slalome. „Už sa naň sústredím,“ poznamenala.

Rebeka Jančová bola po prvom kole 48., v druhom vypadla v hornej časti trate.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV