Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV chce pomôcť samosprávam v budovaní infraštruktúry

Anton Siekel počas návštevy zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši v spoločnosti Jána Laca (vľavo) a Michala Martikána (vpravo).
Foto
FB LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

Slovenský olympijský a športový výbor chce pomáhať samosprávam pri rozvoji športovej infraštruktúry v mestách, obciach i regiónoch. Na memorandá o spolupráci so zástupcami samosprávnych krajov by mali nadviazať aj dohody s predstaviteľmi miest a obcí.

Prvým mestom, s ktorým by SOŠV mohol mať podpísané memorandum, je Liptovský Mikuláš. O spolupráci sa rozprával počas víkendovej návštevy prezident SOŠV Anton Siekel s primátorom Jánom Blcháčom.

V sprievode zástupcov radnice či úspešných športovcov Michala Martikána a Jána Laca si pozrel Anton Siekel športovú infraštruktúru v meste, ktoré sa hrdí prívlastkom mesto olympijských víťazov.

„Mesto Liptovský Mikuláš je prvé, s ktorým diskutuje Slovenský olympijský a športový výbor o podpísaní memoranda. Je to taká symbolika, chceme, aby sa aj ďalšie mestá pripojili k tejto iniciatíve. Memorandum bude hovoriť o tom, ako môžeme pomôcť budovať športovú infraštruktúru, aké programy môžeme priniesť mestu. V Liptovskom Mikuláši máme na čo nadviazať. Dnes som mal príležitosť vidieť, že pokrok je tu badateľný, videl som vznikajúcu atletickú dráhu, boli sme v priestoroch zrekonštruovaného zimného štadióna aj na futbalovom štadióne. Mesto chce budovať pumptrack, takže sa veľmi teším, ako Liptovský Mikuláš postupuje v budovaní športovej infraštruktúry, aby deti mali kde športovať,“ povedal počas návštevy Liptova Anton Siekel.

Šéf SOŠV nechýbal v Liptovskom Mikuláši ani na oslavách úspechov Petry Vlhovej. Zablahoželal jej k jej víťazstvám, k jej skvelému tímu i k nádhernej podpore od fanúšikov.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV