Šport a olympizmus
3 min. čítania

Športuj čisto a pre radosť

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
SOŠV

Výživové doplnky, liekové výzvy, energetické nápoje a pod. – je to pre deti škodlivé, fair play alebo v súlade s etickými princípmi? Nenechajte si ujsť odborné diskusie na výzvy, ktorým dnešné školy čelia. Národné športové centrum a Antidopingová agentúra SR pod záštitou Ministerstva cestovného ruchu a športu SR organizujú 26. marca národnú konferenciu Športuj čisto a pre radosť.

Konferencia sa uskutoční v utorok 26. marca od 10.00 do 15.00 h v aule Rotunda Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Cieľovou skupinou sú pedagogickí zamestnanci (napr. učitelia TŠV, etiky, biológie, vychovávateľ, školský tréner, pedagogický asistent, školský špeciálny pedagóg), odborní  zamestnanci (napr. psychológ a školský psychológ, špeciálny pedagóg a terénny špeciálny pedagóg, liečebný pedagóg, sociálny pedagóg, sociálny pracovník).

Konferencia je bezplatná, je však potrebné prihlásiť sa do 29. februára 2024 prostredníctvom prihlasovacieho formulára.

Pre účastníkov sú zabezpečené potvrdenie o absolvovaní vzdelávania k rozšíreniu profesijného portfólia v rozsahu 5 h a praktické návody vo forme prezentácií lektorov na podporu kritického myslenia žiakov.

Program konferencie Športuj čisto a pre radosť

9.00 h  Prezencia účastníkov

9.55 h Úvodné slovo – Vladimír Baluška, riaditeľ NŠC

10.00 h Antidoping ako súčasť vzdelávania – Žaneta Csáderová, riaditeľka SADA

10.20 h Projekt Fair play – Tomáš Pagáč, vedúci oddelenia testovania, prevencie a správy výsledkov, SADA

10.45 h Coffee Break

11.00 h Panelová diskusia - Tomáš Pagáč, vedúci oddelenia testovania, prevencie a správy výsledkov, SADA, Žaneta Csáderová, riaditeľka SADA, Martin Záhorský, koordinátor projektu FAIR PLAY, učiteľ Základnej školy s materskou školou, Golianovo, Jana Ferenczyová, riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Golianovo, Štefan Gribanin, zástupca riaditeľa a vedúci športového oddelenia NŠC, tréner vzpierania.

12.00 h Prestávka na obed

13.00 h Energetické nápoje, kanabinoidy, výživové doplnky - Kamila Chomaničová, odborný pracovník pre vzdelávanie, SADA

13.20 h Nikotín a liekové výzvy, Kristián Slíž, odborný pracovník pre konanie vo veci dopingu, SADA

13.45 h Coffee Break

14.00 h Panelová diskusia - Kamila Chomaničová, odborný pracovník pre vzdelávanie, SADA, Kristián Slíž, odborný pracovník pre konanie vo veci dopingu, SADA, Ján Tomko, pedagogický zamestnanec CVČ – JUNIOR, Banská Bystrica, Vladimír “Dracula” Moravčík, športový riaditeľ/hlavný tréner športového klubu Thajského boxu, MMA, K1, Boxu a BJJ Dracula Gym, Banská Bystrica, Miroslav Malček, pediatrický kardiológ, Detská fakultná nemocnica s poliklinikou, Banská Bystrica

Športuj čisto a pre radosť
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV