Športové aktuality
Podcast
2 min. čítania

Strava pri prevencii a liečbe rakoviny

Stanislav Benčat, Milan Sedliak

Počúvajte zadarmo na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

„Je veľmi dôležité upozorniť na to, že je veľký rozdiel medzi prevenciou onkologických ochorení a medzi výživou onkologických pacientov. Veľakrát sa stane, že pacienti prídu za nami a vravia, ako im ich lekár dovolil jesť všetko. Nezazlievam nič žiadnemu lekárovi, majú toho až-až, robia obdivuhodnú robotu, najmä na onkológii. Nie je to ich chyba, to, že ja jediná sa venujem oblasti výživy je chyba niekoho iného. Mali by sme tam byť aspoň ďalší piati... Je totiž dôležité, aby mali pacienti poznatky o tom, ako sa stravovať a aby mali po ruke človeka, čo im to vysvetlí.“

Predčasne zobrala život géniovi zo sveta technológií Stevovi Jobsovi, hercovi Patrickovi Swayzemu či spevákovi skupiny Hex Petrovi „Ďuďovi“ Dudákovi. Rakovina. Už pri vyrieknutí tejto choroby mnohým nabieha husia koža. Na Slovensku jej ročne podľahne okolo 14-tisíc ľudí.

Stanislav Benčat (vľavo) a Milan Sedliak (vpravo) pri nahrávaní podcastu „Čo chutí zdraviu" s nutričnou terapeutkou v Národnom onkologickom ústave a v poradni NellaVita Petronelou Forišek Paulovou.
Stanislav Benčat (vľavo) a Milan Sedliak (vpravo) pri nahrávaní podcastu „Čo chutí zdraviu" s nutričnou terapeutkou v Národnom onkologickom ústave a v poradni NellaVita Petronelou Forišek Paulovou.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

O tom, ako mení človeka, jeho stravovacie návyky, potreby, ako sa jej môžeme aj vďaka kvalitnej strave vyvarovať sme sa rozprávali v ďalšom podcaste z dielne Slovenského olympijského a športového výboru „Čo chutí zdraviu" s nutričnou terapeutkou v Národnom onkologickom ústave a v poradni NellaVita Petronelou Forišek Paulovou.

Čo všetko nájdete v novom podcaste Čo chutí zdraviu?

Ako vzniká v ľudskom tele rakovina?

Ako sa stravovať v rámci prevencie rakoviny?

Aké sú mýty a fakty o stravovaní sa počas liečby rakoviny?

Čo sú superpotraviny?

Čo je to kachexia?

Ako sa mení telo pacientov po vyliečení sa z rakoviny?


Vypočujte si aj predchádzajúce podcasty: 


Ako počúvať podcasty?

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý druhý týždeň môžete počúvať podcast Čo chutí zdraviu. 

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify).

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV