Športové aktuality
Podcast
4 min. čítania

TalkSport #10: Atletika zmrzla, pôjde Tóth Dudinskú päťdesiatku na Mikuláša?

Stanislav Benčat

Počúvajte zadarmo na: Google podcasty Spotify | Apple podcasty RSS 

„Neviem si predstaviť, že by sa spustila Diamantová liga a bola by bez divákov. To je niečo nepredstaviteľné. Ale veľa vecí sme si donedávna nevedeli predstaviť a dnes je všetko inak. V každom prípade, bolo by dobré, ak sa situácia začne upokojovať, aby sa rozbehli národné súťaže a ligy. Len trénovať a nevedieť, kedy budem pretekať, je veľmi frustrujúce a neprospieva to psychike športovcov.“

Svet športu je naďalej ochromený pandémiou koronavírusu. Napriek tomu sa v rôznych odvetviach dejú zaujímavé udalosti. Platí to aj o atletike. Vedenie Svetovej atletiky sa rozhodlo zastaviť možnosť plnenia olympijských limitov na budúcoročné hry v Tokiu. To znamená, že výkony športovcov od 5. apríla do 30. novembra sa nebudú započítavať do hodnotenia olympijskej kvalifikácie. Toto kontroverzné rozhodnutie sme prebrali v desiatom vydaní podcastu TalkSport s renomovaným atletickým novinárom Gabrielom Bogdányim.

Gabriel Bogdányi
Foto
Osobný archív - Gabriel Bogdányi

Olympijská kvalifikácia pre atletické disciplíny by sa mala znovu rozbehnúť 1. decembra 2020 a trvať by mala do 31. mája, resp. 29. júna budúceho roka. WA chce týmto krokom zrovnoprávniť športovcov pri plnení limitov. V niektorých krajinách môžu trvať opatrenia v boji proti ochoreniu COVID-19 dlhšie a tým pádom by sa atlétom znižovali šance prebojovať sa na olympijské hry. Tohtoročné hry v Tokiu pre šírenie nového koronavírusu preložili na 23. júla - 8. augusta 2021.

V praxi to znamená, že ak by sa aj situácia s koronavírusovou pandémiou upokojila a trebárs v závere leta a na jeseň by sa už dalo súťažiť, žiadne preteky by sa do kvalifikácie na olympijské hry nepočítali. Chodci a maratónci, ktorí súťažia dva či trikrát do roka, by stratili na jeseň šancu plniť tokijské limity a museli by čakať až do jari namiesto toho, aby sa tí, čo uspejú, v tom čase už mohli pripravovať na OH Tokio 2020.

O tom, čo toto rozhodnutie znamená pre slovenských, ale aj svetových atlétov i iné zaujímavé témy z kuchyne kráľovnej športu nájdete v novom dieli TalkSportu s Gabrielom Bogdányim, ktorý je jeden z najlepších slovenských novinárov píšucich o atletike, správca webu, tvorca časopisu a facebookovej stránky Slovenského atletického zväzu a dlhoročný člen Mediálnej a edičnej komisie SOŠV.

Čo všetko sa v podcaste dozviete?

Ako prijali slovenskí športovci rozhodnutie Svetovej atletiky?

Komu môže vyhovovať?

Aká bola reakcia svetových hviezd?

Ukončil na základe preloženia hier niekto z vrcholových atlétov kariéru?

Uskutočnia sa augustové majstrovstvá Európy v Paríži?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

Všetky podcasty


Počúvajte zadarmo na: Google podcasty Spotify | Apple podcasty RSS 

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV