Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

TalkSport #11: Športové knižné tipy do pohody aj karanténnej nepohody

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

„Veľký ošiaľ spôsobila knižka – Hokej na dvoch kontinentoch – životopis Petra Šťastného. Dostal som ju ako dar na narodeniny, aj s podpisom. Je to pútavá, čítavá kniha. Druhá vec je skonfrontovať ju s druhou knihou o bratoch Šťastných, kde dostali slovo aj Marián a Anton a nie všetko je také, ako napísal Peter. Niektoré veci trochu inak poňal a možno aj pochopil, aby sme mu to nemali za zlé. Príbeh emigrácie bratského tria je zaujímavý sledovať z rôznych uhlov pohľadu. Fascinujúca vec.“

Koronavírus pripútal milióny ľudí do domácej karantény. Niektorí sú v nej dobrovoľne, iní z nutných bezpečnostných opatrení. Zrazu máme omnoho viac času a hľadáme si aktivity, ako si skrátiť deň. Jednou z vhodných alternatív je čítanie športových kníh. A práve o tejto téme bude ďalší diel podcastu TalkSport.

Redaktor Stanislav Benčat si pozval ako ďalšieho hosťa jeden z hlasov rádia Expres Pavla Vrbičana. Bývalý športový novinár, ktorý pôsobil aj v denníku Šport, má vášeň v zbieraní hokejových knižiek. V zbierke ich má vyše 200. Niektoré si zadovážil v kníhkupectve, iné našiel v antikvariátoch, či cez internet.

Nielen o vzácnych či historických kúskoch zo svojej zbierky, ale aj tipoch na zaujímavé knihy, sa rozrozprával v ďalšom pokračovaní podcastu TalkSport. Čo v ňom teda nájdete?

Ako sa dostal Vrbičan k podpísanej knihe od Gordieho Howea?

Ktoré slovenské knihy považuje za najlepšie?

Aké známky mal Wayne Gretzky z francúzštiny? Koľko dolárov dostal za prvú zmluvu?

Ako opisovali hokej prvé príručky?

Koho biografiu by si rád prečítal?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV