Šport a olympizmus
1 min. čítania

V Prešove sa s rokom 2023 rozlúčili Silvestrovským behom aj s podporou OK Prešov

Ján Jacoš

Rozlúčkou so športovým rokom 2023 bol v metropole Šariša Silvestrovský beh. Tradíciu behu v posledný deň roka založila TJ Sídlisko III Prešov, neskôr ho organizoval Oblastný bežecký spolok Prešov a viackrát jeho organizáciu podporil Olympijský klub Prešov. Tridsiaty ôsmy ročník obľúbeného bežeckého podujatia prvý raz pripravilo združenie Prešov Running pod vedením jeho šéfky a známej vytrvalkyne Evy Lange a podporil ho Olympijský klub Prešov.

Vydarené podujatie - prvý raz sa uskutočnilo v historickom jadre Prešova - malo aj charitatívny rozmer v rámci iniciatívy weruntogether. 

V hlavnej kategórii mužov systémom štart - cieľ prvý raz na Silvestrovskom behu zvíťazil prešovský rodák Adam Mihalov (AK ZVP Lučatín), v ženskej kategórii sa prvý raz do listiny víťaziek zapísala Luara Piliarová (Prešov Running Team). Všetkých 38 ročníkov Silvestrovského behu absolvoval prešovský športový nezmar František Bednár - v decembri si prevzal ocenenie Klubu fair play Slovenského olympijského a športového výboru za dlhodobé pôsobenie v duchu fair play.    

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV