Šport a olympizmus
2 min. čítania

V bratislavskom Ružinove sa hodovalo i športovalo + FOTO

V bratislavskej mestskej časti Ružinov sa počas víkendu hodovalo, zabávalo i športovalo. Stovky návštevníkov spoznávalo myšlienky olympizmu, fair play i športovalo počas podujatia #BeActive Night, ktoré organizovalo Národné športové centrum pri príležitosti Európskeho týždňa športu. Zastúpenie na akcii vo Wetzlerovom parku v Ružinove mal aj Slovenský olympijský a športový výbor.

Slovenský olympijský a športový výbor si pre návštevníkov pripravil stánok s aktivitami zameranými na oblasť olympijskej výchovy. V spolupráci s Klubom fair play SOŠV a Slovenskou olympijskou akadémiou návštevníkom prezentoval hodnoty fair play, olympijské symboly i nadchádzajúce olympijské hry 2024 v Paríži. Na akcii SOŠV opäť spolupracoval aj s Detskou atletikou Slovenského atletického zväzu, ktorý pre detských návštevníkov zabezpečil dostatok pohybu v podobe prekážkového behu Olympijského odznaku všestrannosti, skoku do diaľky z miesta a hodu penovým oštepom.

Účasť SOŠV na podujatí #BeActive Night nadväzuje na nedávno podpísané memorandum o spolupráci s NŠC. V podobnom duchu bude spolupráca oboch inštitúcií pokračovať aj v mesiaci október, keď sa uskutočnia dva trojdňové workoshopy inovačného vzdelávania pre pedagógov základných a stredných škôl na tému Program vzdelávania o olympijských hodnotách (OVEP).

#BeActive Night poskytol návštevníkom príležitosťou rozhýbať sa a dozvedieť sa viac o športe na Slovensku. Vyskúšali si aj hádzanú, zápasenie, karate, parkúr, gymnastiku, box, veslovanie a otestovať sa mohli v stánku diagnostiky Národného športového centra.

Podujatie #BeActive Night bolo súčasťou Európskeho týždňa športu, ktorý sa oslavuje od 23. do 30. septembra. Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Tento týždeň je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. Mal by spojiť jednotlivcov, štátne a verejné orgány a súkromný sektor.

Hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“ – činorodosť, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV