Športové aktuality
2 min. čítania

V šiestom zápase na MS hokejisti Slovenska podľahli USA 1:6

Kolín nad Rýnom 14. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti prehrali v Kolíne nad Rýnom vo svojom šiestom zápase na majstrovstvách sveta s USA 1:6. Američania po opatrnejšom úvode prevzali iniciatívu a k víťazstvu, ktoré ich posunulo na čelo tabuľky, dokráčali bez väčších problémov. Slováci prehrou definitívne prišli o šancu postúpiť do štvrťfinále a zároveň stále nemajú istotu udržania sa v A-kategórii. Slovenský tím odohrá svoj záverečný zápas na šampionáte v utorok o 12.15 proti Švédsku.

Hlasy po zápase /zdroj: TASR, RTVS/
Zdeno Cíger, tréner SR: "Stalo sa nám presne to, čo proti Rusom. Súper bol jasne lepší, tím USA má výborné mužstvo. Všade boli skôr, ukázali obrovskú kvalitu."
Lukáš Cingeľ, útočník SR: "Keď sme dali gól na 1:2, úplne sme prestali hrať. Asi sme si mysleli, že to otočíme, ale začali sme prepadať a robiť chyby. Takto nemôžeme hrať. Američania pridali ďalšie góly a potom sa už s nimi ťažko hrá, vedia si to postrážiť. Z takýchto chýb sa musíme poučiť."
Vladimír Dravecký, kapitán SR: "Američania potvrdili, že majú enormnú kvalitu. Po kontaktnom góle na 1:2 sme podľahli eufórii a otvorili sme to. S takýmto súperom musíme hrať zodpovedne a disciplinovane. Musíme sa teraz sústrediť na záverečný zápas so Švédskom. Nesmieme podľahnúť panike, lebo to bude zasa zlé."
Július Hudáček, brankár SR: "Američania sa s nami hrali ako s juniormi, pritom sami majú v tíme mladých hráčov. Nemali sme žiadnu šancu, mohol by nás trénovať aj Mike Babcock v bráne s Careyom Priceom. Musíme sa spoliehať na Dánov, verím, že nám pomôžu."

Výsledok MS - A-skupina (Kolín nad Rýnom): Slovensko - USA 1:6 (0:1, 1:3, 0:2). Góly: 31. Gernát (Hudáček, Dravecký) - 9. Keller (Lee, Skjei), 26. Gaudreau (Hayes), 37. Dvorak (Gaudreau), 39. Trouba, 43. Gaudreau (Hayes), 48. Lee (Eichel, Hanifin). Rozhodovali: Hribik (ČR), Wehrli (Švajč.) - Malmqvist (Švéd.), Suominen (Fín.), vylúčení: 5:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 13.267 divákov. Slovensko: J. Hudáček - Čerešňák, Trška, Mikuš, Gernát, Čajkovský, Sersen, Šedivý - Miklík, Bližňák, Haščák - Hrnka, Cingeľ, Kudrna - Skalický, L. Hudáček, Dravecký - Matouše, Zigo, Šťastný - Suja.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV