Šport a olympizmus
2 min. čítania

Vláda zrušila štatút jej splnomocnenca pre šport

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Vláda SR počas svojho rokovania.
Foto
TASR/PAVEL NEUBAUER

Vláda SR na návrh svojho predsedu Ľudovíta Ódora schválila návrh na zrušenie štatútu splnomocnenca vlády pre mládež a šport. Už pred vyše mesiacom 12. júla kabinet odvolal z funkcie z dôvodu kandidatúry v nadchádzajúcich parlamentných voľbách doterajšieho splnomocnenca Karola Kučeru.

Po odvolaní Karola Kučeru mal vedúci Úradu vlády SR možnosť poveriť osobu, ktorá do vymenovania nového splnomocnenca vykonáva pôsobnosť a hlavné úlohy splnomocnenca až do vymenovania nového.

„Vláda nepovažuje naďalej za opodstatnené a efektívne zachovanie agendy a pôsobnosti splnomocnenca vyplývajúcej zo štatútu v rámci súčasných štruktúr Úradu vlády Slovenskej republiky, nakoľko Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (ďalej len „ministerstvo“) je ústredným orgánom štátnej správy pre štátnu starostlivosť o mládež a šport,“ píše sa v predkladacej správe k návrhu.

Program „Tréneri v škole“ na posilnenie kvality telovýchovy mládeže a rozvoja všeobecnej pohybovej gramotnosti detí, ktorý by sa mal konať ešte v školských rokoch 2023/24 až 2025/26, vláda presunula do gescie ministerstva školstva. Rovnako na ministerstvo delimitovala prostriedky určené pre tento program.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV