Športové aktuality
3 min. čítania

Vlhová by mohla mať podľa Shiffrinovej súperku zo športovej gymnastiky

Mikaela Shiffrinová, Simone Bilesová
Foto
TASR/AP

Podľa hviezdy ženského zjazdového lyžovania Mikaely Shiffrinovej by najvýraznejšia osobnosť súčasnej športovej gymnastiky Simone Bilesová mohla dosahovať skvelé výsledky aj na bielych svahoch. Petra Vlhová by mohla mať podľa nej ďalšiu veľkú súperku. Bilesová si zasa myslí, že Shiffrinová by mohla vyniknúť na kladine.

V rozhovore pre Laureus si americká gymnastka vybrala zástupcov iných športov, ktorí by sa podľa nej mohli presadiť v cvičeniach na jednotlivých gymnastických náradiach. „Na kladine by som rada videla Mikaelu Shiffrinovú. Bola by na nej dobrá. Je to šelma vo svojom športe a myslím si, že by dokázala skvele držať rovnováhu,“ povedala Bilesová.

Shiffrinová na jej slová zareagovala na sociálnej platforme X s úsmevom a hravou poznámkou: „Príliš mi veríš. Bola by som určite hrozná. Ale je úžasné, že Simone povedala, že si myslí, že by som bola dobrá!“

Preskok by podľa Bilesovej zvládol jej manžel a hviezda amerického futbalu Jonathan Owens. Na bradlách by mohol podľa nej cvičiť basketbalista LeBron James a na prostných by si vedela presadiť tenisovú ikonu Serenu Williamsovú.

Môže však olympijská víťazka v športovej gymnastike vyniknúť aj v zimných športoch? Mikaela Shiffrinová počas nedávneho mediálneho podujatia jej hlavného partnera v Altenmarkte zareagovala na túto otázku pre Olympics.com. Slovami chvály na Bilesovú, ktorá sa nedávno po prestávke úspešne opäť vrátila na gymnastické pódia, nešetrila: „Podľa mňa by bola skutočne dobrá v slalome. Využívala by svoju výbušnosť, ktorá jej veľmi pomáha. Som si však istá, že by mohla robiť každú disciplínu zjazdového lyžovania. Je silná a šikovná, dokáže všetko,“ povedala 28-ročná celková víťazka Svetového pohára z poslednej zimy a veľká vyzývateľka Petry Vlhovej.

Shiffrinovú a Bilesovú spája priateľstvo a obe si prajú. Počas nedávnych majstrovstiev sveta v športovej gymnastike v belgických Antverpách ocenila lyžiarka návrat olympijskej šampiónky do súťažného diania a blahoželala jej k titulu najdekorovanejšej gymnastky histórie.

Bilesová zasa na jar vo videu televízie NBC blahoželala lyžiarke k jej veľkým úspechom. Dvojica v minulosti zažila aj trolling na sociálnych sieťach a musela sa vyrovnať s veľkým tlakom. Keď Shiffrinovej nevyšli zimné olympijské hry, Bilesová jejj vyjadrila veľkú podporu. Sama pritom niekoľko mesiacov predtým odstúpila z niektorých finále na olympijských hrách v Tokiu, keďže sa obávala ohrozenia svojho duševného zdravia. „Videla som, čím si Mikaela prešla. Sama som si tým prešla, takže som nechcela, aby sa cítila sama,“ zareagovala neskôr Bilesová.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV