Športové aktuality
3 min. čítania

Vo Vysokých Tatrách sa uskutočnili dva celoslovenské semináre lektoriek a cvičeniek projektu SOV Vykročte za zdravím

VYSOKÉ TATRY (SOV) – V dvoch turnusoch (15. – 17. septembra s 31 účastníkmi a 14. – 16. októbra s 37 účastníkov, boli medzi nimi aj štyria muži) sa v Grand hoteli Bellevue v Hornom Smokovci uskutočnili celoslovenské semináre lektoriek a cvičeniek projektu Slovenského olympijského výboru (SOV) Vykročte za zdravím. Oba semináre boli súčasťou príspevku SOV k aktivitám v rámci Európskeho týždňa športu 2017. Zúčastnili sa na ňom členky olympijských klubov (OK) z Košíc, Vysokých Tatier (z týchto klubov boli na obich seminároch), ďalej z Bratislavy, Prievidze, Prešova, Šiah, Banskej Bystrice, Lučenca, Michaloviec, Liptova, Spišskej Novej Vsi a zo Žiliny. Žiaľ, pre iné pracovné povinnosti sa nemohli zúčastniť cvičenky z Nových Zámkov a z Martina.

Celoročný projekt Vykročte za zdravím je zameraný na pravidelné cvičenie a športovanie nielen žien v seniorskom veku je určený pre zástupcov regionálnych OK a Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS). Na regionálnej úrovni v jeho rámci pravidelne minimálne dvakrát do týždňa cvičí viac ako 300 cvičeniek.

Ďalšia momentka.
Ďalšia momentka.

Jednotlivé cvičebné jednotky na seminároch mali rôzne zameranie. Pilatesu sa v ranných hodinách venovala Tatiana Luberdová z OK Košice, ktorá doma pravidelne vedie viaceré skupiny žien s najvyšším vekovým priemerom v tomto projekte- cvičia tam aj ženy staršie ako 75 rokov.

Dynamickú hodinu s rôznymi posilňovacími cvičeniami s pomôckami predstavila Viera Plávková z OK Liptova, ktorá svoju skupinu celoročne inšpiruje k pravidelnému cvičeniu v Liptovskom Mikuláši.

Nielen športovej gymnastike, ale aj rôznorodým cvičeniam a pohybovým aktivitám sa venujú pod dohľadom inštruktorky Ireny Kovaľčíkovej aj s Spišskej Novej Vsi (OK Spiš).

Novinkou, ktorá zaujala asi najviac bolo cvičenie SMSystém, ktorému sa venuje Janka Jánošíková zo Žiliny. Viaceré účastníčky ocenili hlavne prácu v malých skupinkách s presným a jasným výkladom k jednotlivým cvičeniam. Tieto cvičenia sú vhodné pre všetkých, ktorí majú problémy hlavne s bolesťami chrbtice.

Zábavné hry nielen pre seniorov si na vydýchnutie pripravila spolu so svojimi cvičenkami z Prešova Lenka Tlučáková. Okrem hier sa Lenka ako inštruktorka venuje nordic walkingu a tak spoločne s olympioničkou Máriou Jasenčákovou (OK Vysoké Tatry) pripravili krásne vychádzky do okolitej prírody spojené s cvičením a chôdzou nordic walking (Rainerova útulňa, Zamkovského chata, chodník v korunách stromov Bachledova dolina).

Zaujímavé cvičenie vo vode (aqua aerobiku), a nielen to, si pre účastníkov pripravila aj Danka Čechvalová, ktorá vedie početnú skupinu žien celoročne v OK Bratislava.

Prekvapenie pripravili aj zo Šiah, keď kalanetiku predviedla zahraničná lektorka z Maďarska Ilona Botka.

Účastníčky seminára počas túry spojenej so severskou chôdzou (nordic walking).
Účastníčky seminára počas túry spojenej so severskou chôdzou (nordic walking).
  
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV