Športové aktuality
2 min. čítania

Výborný vstup Danky Bartekovej do olympijskej sezóny, vyhrala preteky Svetového pohára v Káhire

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
TASR/MARTIN BAUMANN

Danka Barteková šiestykrát v kariére vyhrala v ženskom skeete preteky Svetového pohára v streľbe z brokových zbraní v Káhire. Terajší triumf je pre slovenskú skeetarku výrazným impulzom na začiatku olympijskej sezóny.

Na strelniciach v egyptskej metropole sa Bartekovej darilo aj v minulosti. Pod pyramídami vyhrala podujatie Svetového pohára už trikrát, predtým to bolo v rokoch 2006 a 2009. Navyše pred dvadsiatimi rokmi práve v Káhire striebrom na majstrovstvách sveta juniorov prakticky začala svoju úspešnú kariéru.

Barteková viedla v Káhire od prvej až do poslednej položky. S výsledkom 119 bodov (24+24+24+24+23) vyhrala kvalifikáciu, do ktorej zasiahlo 34 skeetarok. V šesťčlennom finále trafila 55 terčov a o dva zdolala Rusku Alinu Fazylzianovovú, s ktorou bojovala na záverečných položkách o celkové prvenstvo. Tretia s výsledkom 43 bodov skončila Cyperčanka Konstantia Nikolaouová.

Celé finále ženského skeetu na pretekoch Svetového pohára v Káhire si môžete pozrieť TU.

Tridsaťšesťročná bronzová medailistka z olympijských hier v Londýne svoju zbierku kovov na vrcholných seniorských podujatiach (olympijské hry, majstrovstvá sveta, majstrovstvá Európy, Svetové poháre) rozšírila už na 28 individuálnych medailí (10 - 6 - 12). Vo Svetovom pohári sa radovala prvýkrát od roku 2014, keď sa presadila v Tucsone.

Preteky Svetového pohára v streľbe z brokových zbraní sa v Káhire konajú prvýkrát po dvanástich rokoch. Zároveň je to prvé podujatie tohto rangu od minuloročných marcových pretekov v cyperskej Nikózii, v ktorých Danka Barteková obsadila 3. priečku.

Vzhľadom na zrušenie pretekov Svetového pohára v Kórejskej republike a avizovanú neúčasť na podujatiach v Indii a Azerbajdžane, by sa členka Športového centra polície mala najbližšie na významnom medzinárodnom fóre predstaviť v máji v talianskom Lonate a následne na majstrovstvách Európy v chorvátskom Osijeku.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV