Šport a olympizmus
Lausanne
2 min. čítania

Vyšla druhá verzia protipandemických príručiek k ZOH v Pekingu

Obálka druhého vydania Playbookov.
Foto
MOV

Medzinárodný olympijský výbor (MOV), Medzinárodný paralympijský výbor (IPC) a Organizačný výbor zimných olympijských a paralympijských hier 2022 v Pekingu (BOCOG) v pondelok zverejnili druhé vydanie protipandemických príručiek k ZOH  a ZPHpre jednotlivé skupiny akreditovaných účastníkov so spoločným názvom Playbooky.

Výkonný riaditeľ MOV pre olympijské hry Christophe Dubi na margo vydania druhej verzie príručiek povedal: „Spolu s IPC a s BOCOG sme úzko spolupracovali so svetovými lídrami v oblasti zdravotníctva, aby sme zaviedli také opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19, ktoré umožnia bezpečné a úspešné uskutočnenie hier. Utvorením bezpečného prostredia umožníme účastníkom, aby nadobudli jedinečný olympijský zážitok. Olympionici a paralympionici sa vďaka tomu budú môcť plne sústrediť na to, čo je pre nich hlavné – na športové súťaženie.“

Viceprezident a generálny sekretár BOCOG Chan C´-žung uviedol, že opatrenia, uvedené v druhej verzii Playbookov, sú formulované v zhode s najnovšími vedeckými zisteniami súvisiacimi s ochorením COVID-19, vychádzajú z názorov expertov, aj zo skúsenosti organizátorov predošlých vrcholných športových podujatí. Opatrenia sú zároveň navrhnuté tak, aby chránili nielen zdravie účastníkov hier, ale aj obyvateľov Číny.

Najnovšia verzia playbookov 

Aktualizovaná verzia Playbookov upresňuje aj odpovede na otázky, ktoré sa objavili pri októbrových prezentáciách prvej verzie. Samozrejme, vzhľadom na celosvetový vývoj pandémie je možné, že do začiatku ZOH (slávnostné otvorenie sa plánuje na 4. februára) budú prijaté aj ďalšie opatrenia na zvýšenie zdravotnej bezpečnosti účastníkov hier aj miestneho obyvateľstva.

MOV a IPC distribuujú príslušné verzie Playbookov zainteresovaným organizáciám aj akreditovaným jednotlivcom. Jedna verzia je určená pre členov výprav, ktorí budú pobývať v troch olympijských dedinách. Druhá verzia sa vzťahuje na všetky ostatné skupiny akreditovaných – médiá, predstaviteľov medzinárodných športových federácií, národných olympijských výborov, sponzorov, tzv. členov olympijskej a paralympijskej rodiny, ako aj pracovníkov BOCOG a ďalších pracovníkov, zabezpečujúcich chod hier.

p24

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV