Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Ako sa nezblázniť z pandémie korony, radí športový psychológ Truhlář

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

„Každému v rámci športu odporúčam, aby bol 30 či 60 minút denne sám. Bežte von, ideálne do prírody, nájdite si svoje miesto a vykonávajte svoju činnosť tam. Nájdite si svoju koordinačnú činnosť a vykonávajte ju len na dvadsať percent činnosti. Keď hrá napríklad niekto tenis – nešvihajte, nájdite si svoj pokoj a navnímavajte ten pohyb. O tomto hovoria východné filozofie – preciťovať pohyb a každú činnosť.“

Obdobie koronakrízy zasiahlo už azda každého na planéte, čo platí aj o športovcoch. Tí momentálne môžu len trénovať, keďže prakticky všetky domáce a svetové podujatia sú zrušené či odložené. O tom, ako by športovci mali čo najlepšie zvládnuť situáciu dnešných dní či využiť ju vo svoj prospech a ako efektívne rozvíjať svoj mozog v týchto dňoch sme sa rozprávali v Olympijskom podcaste so športovým psychológom Adamom Truhlářom.

Redaktor Stanislav Benčat sa s Truhlářom rozprával v stredu v rámci livestreamového vysielania na Facebooku Slovenského olympijského a športového výboru. Z neho vznikol aj následný Olympijský podcast. Čo všetko v ňom nájdete?

Aké rady odporúča psychológ na prekonanie koronakrízy?

Nehrozí športovcom v tomto období zvýšený syndróm vyhorenia?

Ako získať adrenalín, ktorý športovcom dodáva energiu pred súťažami?

Ako vníma športové online výzvy?

Ako v tomto období najvhodnejšie motivovať deti k športovaniu?

Na čo sa sústrediť pri športovom výkone?

Čo je pre Truhlářa raňajková superbomba?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší „TalkSport" 

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predošlý štvrtkový podcast


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV