Šport a olympizmus
2 min. čítania

Tréningy v Athletes Speakers budú mať šesť kľúčových tém

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Účastníci stretnutia Athletes Speakers počas stretnutia v Amsterdame.
Foto
Athletes Speakers

Zainteresované strany v projekte Athletes Speakers sa stretli na druhom pracovnom stretnutí v Amsterdame. V Holandsku spoločne pracovali na vytvorení online tréningu pre elitných športovcov, ktorý posilní ich postavenie v komunitách a umožní im plynulý prechod do bežného života po kariére.

Tvorcovia projektu dúfajú, že prostredníctvom programu sa im podarí vyvinúť a otestovať inovatívny, na mieru šitý vzdelávací a tréningový program, ktorý sa zameria na špecifické potreby športovcov v oblasti komunikačných zručností. Mali by im pomôcť plynulo prejsť do novej kariéry a hrať aktívnu spoločenskú úlohu.

Vzdelávací a tréningový program sa bude zaoberať šiestimi kľúčovými témami – verejné vystupovanie, rozprávanie príbehov, mediálny tréning, neverbálna komunikácia, príprava na pracovný pohovor, sociálne médiá.

Projekt koordinuje Olympijský výbor Severného Macedónska v spolupráci s SOŠV a ďalšími piatimi športovými organizáciami zo Španielska, Írska, Holandska, Portugalska, Bulharska. Slovensko na stretnutí v Amsterdame zastupovala riaditeľka medzinárodného oddelenia SOŠV Petra Gantnerová.

Projekt bude trvať 24 mesiacov a jeho súčasťou bude vytvorenie vzdelávacieho a školiaceho programu, konkrétnych výukových programov na kanáli YouTube a príručiek s usmerneniami pre športové organizácie.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV