Športové aktuality
2 min. čítania

FIL potvrdila piatu olympijskú miestenku pre slovenské sánkovanie

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
FACEBOOK SZS

Medzinárodná sánkarská federácia (FIL) prerozdelila miestenky na zimné olympijské hry do Pekingu. Slovensko napokon bude mať v olympijskom tobogane v stredisku Jen-čching v štyroch súťažiach sánkarov až päť zástupcov.

V súťaži mužov sa predstavia až dvaja Slováci. K Jozefovi Ninisovi pribudol Marián Skupek. Dvadsaťročný rodák z Helcmanoviec si definitívu vybojoval vďaka výkonom v pretekoch Svetového pohára. V čase uzávierky rebríčka bolo Slovensko s možnosťou druhej miestenky tretie pod čiarou. FIL už pridelenie miestenky potvrdila aj Slovenskému olympijskému a športovému výboru.

V čase, keď mu potvrdili miestenku, sa Marián Skupek presúval do dejiska juniorských majstrovstiev Európy, rakúskeho Bludenzu. Následne sa predstaví na majstrovstvách sveta juniorov vo Winterbergu a potom by už mala prísť záverečná príprava na olympijské preteky.

Okrem Ninisa a Skupeka dostane v ženských pretekoch na ZOH 2022 šancu Katarína Šimoňáková a dvojica Tomáš Vaverčák s Matejom Zmijom. Pravdepodobne v zložení Ninis, Šimoňáková a Vaverčák/Zmij absolvujú Slováci aj preteky štafiet, v ktorých skončili v prvý januárový víkend na pretekoch Svetového pohára vo Winterbergu na 7. mieste.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV