Športové aktuality
2 min. čítania

Prví Slováci sú už v olympijskej dedine v Kangnungu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Sánkari si čas čakania na letisku počas presunu do dediny v meste Kangnung spestrili aj s futbalovou loptou.
Foto
SOŠV/ALEXANDRA MIŠKOVSKÁ

V olympijskej dedine v kórejskom meste Kangnung sa počas soboty ubytovali prví členovia slovenskej výpravy pre IV. zimné olympijské hry mládeže. Prvé podujatie tohto druhu na snehu a ľade na ázijskom kontinente sa uskutoční od 19. januára do 1. februára 2024 na športoviskách v Kangnungu a Pjongčangu využívaných počas ZOH 2018.

V sobotu popoludní miestneho času dorazili do olympijskej dediny v Kangnungu po jedenásťhodinovom lete z Viedne a následnom trojhodinovom autobusovom presune zo soulského letiska Inčcheon vedúci výpravy Boris Demeter, jeho zástupkyňa Alexandra Miškovská a osemčlenný sánkarský tím, v ktorom boli traja tréneri a piati športovci.

Po príchode do dejiska ZOH mládeže 2024 absolvovali akreditačný a ubytovací proces. „Sane išli z letiska priamo na športovisko. Sánkari absolvujú počas nedele míting, pripravia si sane a od pondelka ich čakajú prvé tréningy,“ referovala z dejiska Alexandra Miškovská, ktorá s Borisom Demeterom už absolvovala s organizátormi míting a pripravila aj priestory úradovne slovenskej výpravy.

Časť sánkarského tímu počas presunu do olympijskej dediny v meste Kangnung.
Časť sánkarského tímu počas presunu do olympijskej dediny v meste Kangnung.
Foto
SOŠV/ALEXANDRA MIŠKOVSKÁ

Slovensko bude na ZOH mládeže 2024 reprezentovať 49 športovcov, ktorí sa predstavia v akrobatickom a zjazdovom lyžovaní, behu na lyžiach, skokoch na lyžiach, severskej kombinácii, snoubordingu, šortreku, skeletone, sánkovaní a v ľadovom hokeji.

Členovia výpravy budú do Kórejskej republiky prilietať postupne, v sobotu odcestoval skeletonista Peter Jedinák, v pondelok sa do Soulu z Budapešti presunú zjazdoví lyžiari, biatlonisti, snoubordisti, skokani na lyžiach i dvojica šortrekárok. Ešte počas ZOH mládeže sa viacerí vrátia domov. Sánkari odletia z Ázie už 24. januára, keď budú na svoj turnaj odchádzať z Viedne hokejisti. Ešte o deň neskôr pocestujú na ZOH mládeže bežci na lyžiach.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV