Športové aktuality
1 min. čítania

Miroslava Hocková s dvoma zlatými medailami z MSJ v streľbe

Miroslava Hocková so zlatými medailami z MS juniorov 2023.
Foto
ARCHÍV (mh)

Miroslava Hocková získala na juniorských majstrovstvách sveta v športovej streľbe v kórejskom Čangwone dve zlaté medaily. Mladá strelkyňa vyhrala súťaž jednotlivkýň v skeete a spolu s Adrianou Zajíčkovou a Dominikou Valkovou aj súťaž družstiev.

Hocková vo finále zostrelila rovnako ako Indka Raiza Dhillonová 51 terčov, no uspela v rozstrele 2:1. Hocková viedla už po kvalifikácii, v ktorej trafila 116 terčov, o dva viac ako najbližšie súperky. Vo finále sa nedržala neustále na vedúcej pozícii, no záverečné štyri terče zostrelila.  Indka pri predposlednom pokuse zaváhala a dostala sa na úroveň Slovenky, ktorá mala napokon v rozstrele pevnejšie nervy.

Ďalšia slovenská reprezentantka Adriana Zajíčková skončila na konečnom 9. mieste, v kvalifikácii zostrelila 108 holubov a nedostala sa do finálovej šestky. Dominika Valková obsadila 17. miesto (106).

Slovenské trio Hocková, Zajíčková a Valková nazbieralo v celkovom súčte 330 bodov, od dva viac ako Talianky a o tri ako Američanke a v konkurencii 7 družstiev získalo na MS zlato v tímovej súťaži.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV